Afbeelding
Beeld: De Scheveninger

Vernieuwde sportplek Duindorp tot stand gekomen dankzij buurtbewoners

Het was afgelopen woensdag weer ouderwets druk bij de sport- en speelplek aan de Tholensestraat. Daar mocht stadsdeeldirecteur Mendy van Veen de vernieuwde sportplek officieel openen en ze was blij dat er na lange tijd weer iets was om met elkaar te kunnen vieren.

De sportplek aan de Tholensestraat is de vierde sportplek op Scheveningen, naast de sportfaciliteiten in het Westbroekpark, aan de Haringkade en aan de boulevard. Maar het is de eerste sportplek die een tweede leven tegemoet gaat dankzij de inzet van betrokken buurtbewoners.


José, Dea, Hans, Greet en Anja maken al jarenlang wekelijks gebruik van de sportfaciliteiten aan de Tholensestraat. "We zijn een enthousiast groepje dat al jaren hier sport. We belden ook regelmatig met 14 070 als er wat was, als dingen niet werkten of het liep niet soepel, dan vroegen we of er iemand kon komen om het even na te kijken", vertelt José. "Op een gegeven moment kwam Wesley (de sportbeheerder van de Gemeente Den Haag red.) op een woensdag op bezoek en die vertelde ons: 'De Gemeente vindt dat jullie wel nieuwe toestellen mogen hebben'. Nou, wij natuurlijk ontzettend blij en toen mochten wij ook nog zelf een aantal toestellen uitzoeken. Dat hebben we met ons groepje gedaan, die hebben we bij Wesley aangegeven en een paar weken later liet hij weten dat het allemaal doorging. En nu staan we hier, het is fantastisch!"

"Het is fijn dat buurtbewoners het initiatief nemen om te komen richting het stadsdeelkantoor", prijst Van Veen de bewoners. "Het stadsdeel is heel dichtbij, de drempel is laag. Je kan altijd bellen en laten weten van 'goh, ik zit met een probleem of ik heb een leuk initiatief of ik wil meehelpen om iets te beheren'. Daar staat de deur altijd voor open."


Het eindresultaat aan de Tholensestraat mag er zijn. De vernieuwde sportapparaten zijn van hoge kwaliteit en sommige zijn ook te gebruiken met een app waarmee je je resultaten kan bijhouden. De vaste sporters hopen dat de nieuwe sportplek niet ten prooi valt aan vandalisme. "We zien het helaas regelmatig", vertelt Hans. "Gelukkig zijn de meeste nieuwe apparaten goed stevig, maar net zoals dit zadel. Ik vrees dat dat gewoon één keer per jaar vervangen moet worden. Ik snap de lol er niet van. Waarom moet je alles kapot maken of bekladden?" Ook de stadsdeeldirecteur hoopt dat men nog lang van een mooie nette sportplek kan genieten in Duindorp. "Maak enorm gebruik van deze nieuwe sportplek, zegt het voort, en zorg er voor met elkaar dat het veld schoon en heel blijft. Dan kunnen we er allemaal heel lang van genieten en het gebruiken", aldus Van Veen voordat ze de nieuwe sportplek officieel opende met behulp van een toeter. 


Wil je de apparaten op de sportplek in Duindorp onder begeleiding uitproberen? De hele maand geeft Pauline Koopmans elke woensdag, van 10.00 tot 11.00 uur, gratis introductielessen bootcamp.

Afbeelding