Uitje Prins Willemhof

Op woensdag 8 september zijn de bewoners van de Prins Willemhof, aan de Hoge Prins Willemstraat, verwend met een leuk uitje georganiseerd door de bewonerscommissie van het gebouw.

Het begon met koffie met een flinke appelpunt op het terras van het nabijgelegen Zarautz. Het was goed toeven onder de grote parasols en er werd flink bijgepraat. Na de koffie verscheen de Scheveningse Boulevardtrein bij het terras. Speciaal voor de bewoners was er een aangepaste route door Scheveningen en Duindorp uitgezet.

Via de boulevard en de havens ging de trein naar Duindorp. Veel bewoners zagen de straten terug waar zij zijn opgegroeid of met hun gezin hebben gewoond. Of de ‘bewaarschool’ die ze in hun jongste jaren bezochten. Daarnaast was er ook veel verbazing over wat er allemaal veranderd en verbouwd is in Duindorp en de grote terrassen op het strand bij het Zwarte Pad. De sfeer zat er goed in, er werden veel herinneringen opgehaald, gelachen en het was een rumoerig ritje. Na afloop was er een drankje op het terras van Zarautz met een lekkere lunch.

Door de bijdrage van het Steunfonds Prins Willemhof kon het uitje kosteloos aan de bewoners worden aangeboden. Alle bewoners waren vol lof over het uitje op deze mooie zomerse dag.

Door de coronamaatregelen was er al enige tijd geen uitje geweest. Wel zijn de bewoners geregeld door de commissie verrast met een leuke attentie aan de deur rondom de feestdagen. Zo is de saamhorigheid ook in de coronatijd bewaard gebleven.