Afbeelding
Iwan de Brabander

Zaterdag 25 september: Talenten aan Zee in de Oude Kerk

Talenten Aan Zee, het jaarlijkse talentontwikkelingsproject van YMCA en Popagenda Scheveningen, wordt evenals vorig jaar onder de huidige corona-omstandigheden uitgesmeerd over meerdere maanden van dit jaar. Voor dit project werkt de organisatie samen met scholen, bekende artiesten en andere cultuuraanbieders. Dit project vol workshops, masterclasses en presentaties van jonge muzikanten, andere cultuurbeoefenaars én bekende artiesten, programmeert twee grote evenementdagen met vele bekende artiesten en talenten in de line-up. Het eerste evenement vindt plaats op zaterdag 25 september in De Oude Kerk in de Keizerstraat, zowel binnen als in de tuin van de kerk.


Programmering: Julia Zahra,
winnares The Voice of Holland 2013

Workshops, masterclasses, shows en talentpresentaties wisselen elkaar soepel af in een strak programma op twee podia. In de volgende editie van deze krant kun je interviews lezen met enkele bekende artiesten, zoals de Scheveningse Julia Zahra en de Arubaanse Aymar Torres. De laatste gooide net als Julia hoge ogen tijdens de The Voice 2019/20. Julia zal ook een masterclass Songwriting geven. De aan de kust woonachtige Deense singer-songwriter Jonas Brøg sluit het evenement af. Deze goedlachse muzikant maakte eerder furore als drummer bij onder andere Relax, Postmen en Sister Sledge. In de grote tuin van De Oude Kerk maakt hij er met zijn volledige band een feestje van.


Docenten en Talenten

Voor de eerste showcase staan er voornamelijk leerlingen van YMCA Muziekcentrum op het podium. De docenten zijn allen gelouterde muzikanten in de scene. Levensgenieter en multi-instrumentalist Paul Istance bijvoorbeeld. Deze bohemien uit München trekt graag de wereld in. Als het kan met zijn formatie The Magic Mumble Jumble, waarmee hij de harten van mensen tracht te bereiken. Paul, docent zang, piano/keyboard, singer-songwriting en trompet van YMCA Muziekcentrum wil zijn jonge leerlingen inspireren door “the magic of life and music” over te dragen. Pauls leerlingen genieten van zijn les: “Het is altijd gezellig: je leert heel veel dingen zonder dat je het echt merkt.” Leah Uijterlinde werd met haar band Madhara vorig jaar genomineerd voor de Haagse Music Support Award. De frontzangeres, die naast klarinet tal van andere instrumenten bespeelt, is zang- en pianodocent bij YMCA én zij speelt in The Magic Mumble Jumble van Paul. “Ik ben dol op de magie van het samenspel, het gevoel dat je overvalt wanneer je woordeloos met elkaar verbonden bent. Als docent is het mijn taak om dit proces licht, luchtig en leuk te houden, maar ik vind het belangrijk dat mijn leerlingen een gezonde techniek aanleren waar ze hun hele leven op vooruit kunnen.” Volgende week schenken wij aandacht aan de andere docenten van YMCA. Ook zetten wij talenten die zich via De Scheveninger hebben aangemeld in de spotlights, zoals de achtjarige Pepa Pardoel. Daarnaast richten wij de blik vooruit op een bijzondere TikTok-workshop van influencer Thomas Messina. Met meer dan 600 duizend volgers en 28 miljoen likes op zijn filmpjes is Thomas een grote speler in Nederland. Wil je de fijne kneepjes van TikTok leren? Schrijf je dan gratis in via info@podiumaanzee.nl onder vermelding van je naam, leeftijd en telefoonnummer.


Talenten Aan Zee Evenement 1

Zat. 25 sept. van 13.00 - 18.00 uur

Locatie: De Oude Kerk, Keizerstraat 8

Gratis Tickets: www.podiumaanzee.nl/agenda. Let op: coronatoegangsbewijs (QR-code) tonen in de CoronaCheckApp.