Agenda

Agenda


WO 8 SEPT

Meditatiecirkel

Elke woensdag, van 9.30 tot 11.00 uur, organiseert Joëlle Bogaert de ‘Meditatiecirkel’ in het Kalhuis, aan de Badhuisstraat 177. De meditatiecirkel nodigt je uit om met je aandacht naar binnen te gaan. Met behulp van geleide meditaties en oefeningen leer je steeds meer getuige te worden. Als getuige kun je gaan waarnemen waar jij met je aandacht naartoe gaat en wat voor effect dat op je heeft. Je kunt leren je aandacht te richten op de dingen waar jij blij van wordt. Door het oefenen leer je jezelf beter kennen en kan je steeds meer tot rust komen. In het delen van je ervaringen met de andere deelnemers kan je zachter worden en helen. Ervaring met meditatie is niet nodig, iedereen is welkom. Geef je op door te bellen naar Joëlle, telefoon: 06-48837902.


DO 9 SEPT

Yoga

In het Couvéehuis, aan de Frankenslag 139, zijn alle activiteiten weer begonnen. Onder andere bij de yoga is er op de donderdagavond nog plaats. De kosten bedragen 32 euro voor acht lessen en het tijdstip is van 20.00 tot 21.15 uur. Aanmelden kan tijdens kantoortijd bij de receptie van het Couvéehuis, telefoon: 070–3500694.


Sound Bites

Op donderdag 9, vrijdag 10 en zaterdag 11 september presenteert Festival Classique in Fokker Terminal Den Haag Sound Bites, een veelzijdig programma van hoge kwaliteit. Net zoals het avontuurlijke Festival Classique zoekt Sound Bites de grenzen op van klassieke muziek en gaat soms nét nog wat verder. Met verrassende combinaties van gevestigde namen en aanstormend toptalent, nieuwe interpretaties van bekende werken en bijzondere koppelingen met kunstvormen als dans en film. Festival Classique|Sound Bites laat klassieke muziek in al haar facetten schitteren. Een mix van opera en symfonisch repertoire, klassieke werken en hedendaagse composities. Het programma maakt geen keuze voor een specifiek genre, maar laat bezoekers de volle breedte klassieke muziek ervaren en nieuwe stijlen ontdekken. De uitbundige mix van stijlen en genres is niet het enige wat Festival Classique|Sound Bites bijzonder maakt. Geen concert in een traditionele concertzaal, maar in een hangar en met de ongedwongen sfeer van een nazomeravond op het strand. Bij binnenkomst ontvangen bezoekers een drankje. En ook na afloop van het twee uur durende programma is de bar open terwijl je kunt dansen bij de ‘Sunset Night Jam-sessie’ met onder anderen David Kweksilber en Aart Strootman. Festival Classique|Sound Bites vindt plaats op 9, 10 en 11 september in de Fokker Terminal Den Haag. Een toegangskaart inclusief twee drankjes kost 32,50 euro. Voor meer informatie en tickets, ga naar de website: www.festivalclassique.nl


ZO 12 SEPT

Speciale dienst

Klokluiden, heidens kabaal of gewijde klank? Dat is het thema op zondag 12 september om 10.30 uur in de Oude Kerk aan de Keizerstraat. Ds. Barend Weegink leidt de eredienst waarin ieder welkom is. Het programma wordt op de mediaschermen getoond en er klinken bekende liederen om mee te zingen. Na afloop van de dienst is er een herdenkingsmoment en een ontmoeting.


Digitale dienst aan Zee

De Diensten aan Zee worden vooralsnog digitaal uitgezonden. Vanaf zondag 12 september om 17.00 uur kunt u de nieuwe Dienst aan Zee bekijken en beluisteren via het YouTube-kanaal van de Bethelkerk. Speciaal voor u gemaakt met hulp van Toon van den Ende en samengesteld door Sander van Marion. Ds. Corine Beeuwkes-van Ede vertelt een verhaal met als titel: ‘Twee gevouwen handen’. Er is veel muziek te beluisteren met trompetduo Arjan en Edith Post, Gijsbert Kok beiaard, het Oeral Kozakkenkoor onder leiding van Gregor Bak, Trumpets of the Lord onder leiding van Rob van Dijk en de Canadese violist: Paul Madeiras. Sander van Marion bespeelt de twee orgels en de vleugel.


ZO 13 SEPT

Repetitie CMS

Het Christelijk Mannenkoor Scheveningen (CMS) repeteert elke maandag van 20.00 tot 22.00 uur in de Prinses Julianakerk, Vlielandsestraat 1. Loop gerust een keer binnen om een repetitie bij te wonen, een indruk op te doen en de sfeer te proeven. Kijk voor meer informatie over het koor op www.cmsscheveningen.nl.


Repetitie Kerkkoor

Kerkkoor Scheveningen start weer met de repetities in de Bethelkerk. Met uitzicht op hervatting van de activiteiten slaat het koor een nieuwe weg vol veranderingen in. De repetities zullen voortaan op maandagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur plaatsvinden. Rekening houdend met de hogere leeftijd en de stemmen van de leden wordt overgegaan naar een 2-stemmig repertoire van geestelijke en vooral ook gezellige liedjes. Na vijf kwartier repeteren is er tijd voor koffie of thee en bijpraten. Meer informatie is te vinden op de website www.kerkkoorscheveningen.nl


ZAT 18 SEPT

World Cleanup Day

Op 16 plekken langs de kust van Scheveningen kan je sinds 2018 een juttas lenen en gevuld met (plastic) afval inleveren voor wat lekkers. Zaterdag 18 september is het World Cleanup Day, een dag waarop wereldwijd opschoonacties worden georganiseerd. In Scheveningen wordt hier gehoor aangegeven met het jaarlijkse jut-event van Grondstofjutters. Om 14.00 uur wordt afgetrapt bij het Beach Stadium met onder andere Grondstofjutters, Healthy Seas, Pat Smith, Plastic Ridders, TrashUre Hunt en de wethouder. Vervolgens krijgt iedereen een tas en gaan ze het strand op. De groep loopt in de richting van het TrashUre Hunt museum, ter hoogte van de Keizerstraat. Na het jutten krijgt iedereen een kopje koffie of thee. De afronding is rond 16.00 uur.


VR 24 SEPT

Bingo

Elke laatste vrijdag van de maand is er bingo in het Kalhuis, aan de Badhuisstraat 177. De eerstvolgende keer is vrijdag 24 september. De bingo start om 14.00 uur, de zaal is geopend vanaf 13.00 uur. De kosten bedragen 10 euro per boekje. De superkaart kost 2 euro. Natuurlijk zijn er leuke prijzen te winnen. Vooraf aanmelden bij Het Kalhuis.