Afbeelding
Beeld: Arnaud Roelofsz

Culturele UITseizoen geopend bij Muzee

Algemeen

De uit Scheveningen afkomstige, talentvolle actrice Patsy Kroonenberg opende afgelopen vrijdag als schipper het culturele UITseizoen in Muzee.

In vier shifts van een uur gingen de bezoekers mee ‘aan boord’ om te zien wat Muzee dit seizoen te bieden heeft. De tour startte voor de deur van koffiehuis ‘t Pleintje waar de bezoekers werden ingedeeld als groep bakboord en groep stuurboord. De bezoekers gingen langs het Collectie Lab en de nieuwe tentoonstelling ‘Vissermannen, Zout en Zoet’. Om 18.00 en 19.00 uur was er een kort optreden van de surfband Starfish en om 20.00 en 21.00 uur van zangeres en trompettiste Serenad Bayraktar. 

Op het terras van Muzee konden de bemanningsleden van boord waar ze de indrukwekkende kunstinstallatie ‘Niets te verliezen’ zagen van buurtbewoonster en actrice Cat Smits. De tour werd afgesloten met ‘een beetje’ (Schevenings dialect voor een jenevertje) van Van Kleef en werden er Noordzee-hapjes gegeten bij de stand van Stichting Noordzeevis. Buurtbewoner Rob Jansen zei over de tour: “Wat is het toch te gek hoe Muzee de verhalen van de vissers verbindt met kunstenaars van vandaag. Een Cultuuranker waar we trots op mogen zijn.”

De bands en de voorstelling ‘Niets te verliezen’ zijn later dit seizoen te zien bij Muzee. Voor meer informatie, zie de website: www.muzee.nl.