Afbeelding
Beeld: PR

Waterscouts starten seizoen met nieuwe zeilen

Algemeen

De Haagse Waterscouts Baron van Pallandtgroep uit Scheveningen start het seizoen met prachtige nieuwe zeilen voor drie zeilboten. Dit is mogelijk gemaakt dankzij een gift van de Samenwerkende Maritieme Fondsen.

De scoutinggroep is afgelopen jaren hard gegroeid, wat vraagt om goed materiaal. Daarvoor heeft de groep een beroep gedaan op de fondsen, die als doel hebben een stimulans geven aan het functioneren van Nederland als maritieme natie. Met hun aandacht voor het verleden, het heden en de toekomst waren de Waterscouts aan het juiste adres.

De scoutinggroep is opgericht in 1912 en vormde daarmee de van de padvinderij in de stad. Sinds de jaren ‘60 biedt de groep wekelijks activiteiten voor de jeugd vanuit een pakhuis aan de Seinpoststraat. Het pakhuis is een blijvende herinnering aan de voormalige Scheveningse binnenhaven die sinds lange tijd gedempt is. De scouts zoeken het water tegenwoordig op in de vijvers van het Westbroekpark en de Kagerplassen.

Maar de waterscouts kijken vooral naar de toekomst. Met de nieuwe zeilen hopen zij weer vele jaren jongeren de beginselen van het zeilen bij te brengen. Waarbij leren zeilen niet het doel op zich is, maar een middel om de persoonlijke groei en skills for life te ontwikkelen. Door de jaren heen is het lidmaatschap voor veel jongeren een opstap geweest naar een nautisch beroep. Van de marine tot brugwachter, van de grote vaart tot reder.