Afbeelding
Beeld: De Scheveninger

Wijkagenda’s Duinoord en Scheveningen-Dorp overhandigd

Algemeen

Bewonersoverleg Duinoord en Wijkoverleg Scheveningen-Dorp overhandigden afgelopen woensdag hun wijkagenda’s aan stadsdeelwethouder Anne Mulder. De uitreiking vond plaats in een drukbezocht en gezellig Kalhuis, onder genot van haring, oliebollen en een drankje.

In de wijkagenda staan de belangrijkste verbeterpunten voor de wijk. Inwoners, ondernemers, wijkorganisaties en de gemeente hebben dat samen bepaald. Om te weten welke thema’s er in Duinoord en Scheveningen-Dorp leven, werden bewoners en partners uit de wijk geïnterviewd en werden enquêtes uitgeschreven. De respons was groot, voor Duinoord reageerden ruim 800 bewoners, voor Scheveningen-Dorp ruim 500. De thema’s uit de wijkagenda van Duinoord en Scheveningen-Dorp gaan onder andere over een schone en groene wijk, verkeer, verduurzaming en het belang van een goede winkelstraat.

Inwoners, ondernemers, wijkorganisaties en gemeente gaan de komende vier jaar samen aan werken aan het uitvoeren van de wijkagenda. Volgend jaar wordt de wijkagenda van het Havenkwartier opgeleverd en daarna volgen de andere wijken in Scheveningen.


}