Afbeelding
Beeld: De Scheveninger

Uitbreiding supermarkt Aldi mogelijk door motie

Algemeen

Op aandringen van Hart voor Den Haag, de VVD en D66 krijgt Aldi eindelijk de mogelijkheid om de voorgenomen uitbreiding van haar winkel aan de Westduinweg op Scheveningen naar eigen inzicht mogelijk te maken.

Hiertoe werd donderdag bij de Begrotingsbehandeling een meerderheid gehaald in de gemeenteraad. De supermarktketen wil al jaren het filiaal op de Westduinweg grondig onder handen nemen, maar kwam er met de gemeente niet uit om dat op een manier te doen die de Aldi voor ogen had.

“Aldi heeft al geruime tijd een onherroepelijke omgevingsvergunning om binnen de grenzen van het bestemmingsplan een nieuwe winkel te bouwen, maar dat vergunde ontwerp gaat uit van een winkelruimte op zowel de begane grond als in de kelder. Parkeren zou hierbij buiten op maaiveldniveau moeten gebeuren”, aldus de raadsleden Richard de Mos, Frans de Graaf en Dennis Groenewold, die het alternatief van de supermarktketen beter vinden. Zeker voor de buurt. “Het alternatieve ontwerp gaat uit van winkelruimte op uitsluitend de begane grond en parkeren in een parkeerkelder – met meer parkeerplaatsen. Omdat we de auto’s weghalen op maaiveldniveau, haal je niet alleen ‘blik’ van straat, er is ook ruimte om te vergroenen.”

Bovendien zorgt de alternatieve supermarkt voor een betere ontsluiting, meer mogelijkheden tot fietsparkeren en veiliger laden en lossen. “Een win-win-situatie, zeker ook omdat het winkelgemak wordt vergroot”, stellen de drie raadsleden na constructieve gesprekken met de supermarktketen. “Wij vinden het belangrijk dat de buurt er beter van wordt en dat gaat gebeuren met deze plannen.”

}