Afbeelding
Beeld: Arnaud Roelofsz

Burgemeester opent CollectieLab in Muzee

Algemeen

Afgelopen maandag werd het CollectieLab in Muzee Scheveningen feestelijk geopend door burgemeester Jan van Zanen.

‘Wie wat bewaart die heeft wat’ - Het staat groot op de muur van het nieuwe CollectieLab in Muzee en hoewel de tekst prikkelt, is daarmee nog niet duidelijk wat er zich nu eigenlijk in de uitgebreide collectie van Muzee bevindt. “In het Collectielab waardeert Muzee de museumcollectie samen met de Scheveningse gemeenschap. Niet alleen de staat of de ouderdom van een object vertegenwoordigen een waarde, maar vooral ook het verhaal dat onze collectie kan vertellen”, aldus Tamara Peers, directeur Muzee Scheveningen.

De burgemeester kreeg een exclusieve rondleiding in het museum en uitleg over hoe Muzee samen met vrijwilligers uit Scheveningen de collectie bekijken, onderzoeken en waarderen. De burgemeester sprak zijn bewondering uit voor de manier waarop Muzee met een team van experts en vrijwilligers op zaal wekelijks aan de waardering van de collectie werken. In het CollectieLab maakt Muzee erfgoed beschikbaar voor iedereen.

Ter gelegenheid van de opening van het CollectieLab organiseerde Muzee een feestelijk avondprogramma waar Jan van Zanen zichtbaar van genoot. Er was een speciale modeshow in de Scheveningenzaal die de verscheidenheid van de Scheveningse schoudermantel liet zien. De burgemeester gaf - net als iedereen dat doet in het Collectielab - keurig aan welke mantels hij het meest bijzonder vond.

}