Afbeelding
Beeld: Dick Teske

Lawaaidemonstratie tegen bont bij De Skihut

Algemeen

Afgelopen zaterdag hielden actievoerders een lawaaidemonstratie bij wintersportwinkel de Skihut aan de Vissershavenweg. De actievoerders willen dat de winkel stopt met de verkoop van artikelen met dierenbont.

“Wat willen wij? De Skihut bontvrij”, scandeerde de actievoerders die waren opgesteld tegenover de winkel op de Vissershavenweg. Toen de actie begon was het nog droog, maar ook in de stromende regen werd het protest luidkeels voorgezet.  

De lawaaiactie werd georganiseerd door Animal Rights en Bont voor Dieren. Deze actiegroepen proberen al lange tijd De Skihut te overtuigen om te stoppen met de verkoop van bont. “We hebben brieven gestuurd, gebeld en we probeerden voorafgaand aan de actie nog in contact te komen met de Skihut, maar tot nu toe allemaal tevergeefs: Skihut blijft stug volhouden in het verkopen van bont, ondanks dat er amper draagvlak is voor de verkoop van bont,” aldus Animal Rights oprichter Robert Molenaar. “We zijn ook volhardend en er is al druk overleg over vervolgacties. We gaan net zolang door totdat Skihut bontvrij is.”

}