Afbeelding
Beeld: De Scheveninger

Start proef bewonersparkeren bij World Forum

Algemeen

De parkeerdruk in Duinoord en Geuzen- en Statenkwartier is een zorg voor veel bewoners, bezoekers, winkeliers en andere ondernemers. De gemeente is daarom samen met het Bewoners Overleg Duinoord en het Wijkoverleg Statenkwartier op zoek gegaan naar een oplossing.

In het najaar van 2020 is aan de bewoners gevraagd of zij belangstelling hebben om in de parkeergarage van het World Forum te parkeren. Veel bewoners hebben aangegeven dat ze dat wel willen proberen. Daarom start de gemeente met een proef van zes maanden.

Van 24 september tot en met vrijdag 22 oktober kunnen geïnteresseerden die mee willen doen met de proef zich aanmelden op een speciale website. Om te kunnen parkeren in World Forum, moeten de bewoners een parkeerplaats reserveren via de website of via de app ‘Parkerenworldforum’ op de telefoon. Er zijn tijdens de proef, die loopt van 1 november tot 1 mei 2022, maximaal 100 parkeerplaatsen beschikbaar.

Deelnemers aan de proef ontvangen een beloning voor elke dag dat zij bij World Forum parkeren. Daarmee kan maximaal de helft van de kosten van de parkeervergunning terugverdiend worden. Wanneer veel vergunningshouders meedoen met de proef, komt er ruimte op straat die ergens anders voor gebruikt kan worden. Plannen voor de invulling van die ruimte worden pas gemaakt als de proef geslaagd is en de situatie definitief wordt.

}