Afbeelding
Beeld: Dick Teske

Houtrustweg krijgt eindelijk breder voetpad

Algemeen

Nadat in 2017 al door de ChristenUnie-SGP aan de bel was getrokken om een voetpad te realiseren langs de Houtrustweg, tussen de Laan van Poot en de Nieboerweg, gaat het nu eindelijk gebeuren.

De Houtrustweg krijgt aan de kant van het kanaal een breed voetpad. Zo kunnen voetgangers eindelijk veilig naar het strand lopen vanaf de Houtrustbrug en de Laan van Poot. Bij de Laan van Poot komt ook een nieuwe oversteekplaats voor voetgangers. De werkzaamheden starten op 21 september en duren tot half december 2021.

Voetgangers en fietsers kunnen straks beter oversteken naar de Houtrustweg. Tegelijk krijgen de straatlantarens langs de Houtrustweg nieuwe lampenkappen. In de buurt wordt ook gewerkt aan de President Kennedylaan, in het kader van project ‘verbeteren kruispunten’. Hierdoor zijn er ook werkzaamheden aan de Houtrustbrug.

De werktijden zijn van 7.00 tot 16.00 uur. De gemeente probeert de overlast zoveel mogelijk te beperken. Voor het autoverkeer zijn er omleidingen. Tijdens de werkzaamheden is de rijbaan van de Houtrustweg richting de Nieboerweg afgesloten. De andere rijbaan richting de Segbroeklaan blijft beschikbaar. Ook het fietspad blijft bereikbaar.

De werkzaamheden kennen vier fases. De eerste fase duurt tot en met 11 oktober. Van dinsdag 12 oktober tot en met zondag 31 oktober zijn er geen werkzaamheden aan de Houtrustweg. Fase 2 start op 1 november aanstaande, waarbij Fase 3 en 4 aansluitend volgen. Uiteindelijk moeten de werkzaamheden aan het voetpad medio december zijn afgerond.

}