Afbeelding
Beeld: Dick Teske

Explosie blijkt zwaar vuurwerk in Kompasbuurt te zijn

Algemeen

Een enorm harde knal hield de gemoederen zaterdagavond flink bezig op Scheveningen.

Omstreeks 21.15 uur werd Scheveningen-dorp opgeschrikt door een felle lichtflits en een enorm harde knal die in de wijde omgeving hoorbaar was. Direct kwamen mensen uit hun huizen om te kijken waar deze explosie vandaan kwam en wat de schade was.

Ondanks het enorme kabaal bleek er nergens waarneembare schade te zijn en was het voor veel mensen een raadsel waar de knal vandaan kwam. Een bliksemontlading was uitgesloten en ook een gasexplosie leek niet aan de orde te zijn. De brandweer werd nog wel gealarmeerd voor een mogelijke gaslekkage aan de Badhuisstraat, maar daar bleek niets aan de hand te zijn.

Na zo’n drie kwartier volgde er weer een serie harde knallen, dit keer overduidelijk vuurwerk. De knallen waren te herleiden naar een woning in de Kompasbuurt. Hier werd onder meer zwaar vuurwerk afgestoken. Gezien de recente geschiedenis met een gasexplosie, waren de overige buurtbewoners enorm geschrokken en stroomden massaal hun huis uit.

Getuigen melden dat er over en weer wat klappen zijn gevallen tussen de buurtbewoners. De politie is met een aantal wagens ter plaatse geweest om de situatie te kalmeren.

}