Afbeelding
Foto: Nico Mos

Luca Guariglia Duffy: Jong talent met ambities voor de toekomst bij SVC’08

Sport

Bij voetbalclub SVC’08 schittert een jong talent die zijn stempel wil drukken op het eerste team. Luca Guariglia Duffy, een 20-jarige creatieve aanvallende middenvelder, heeft zijn debuut al gemaakt en streeft naar een vaste plek in het team. Met De Scheveninger deelt Luca zijn verhaal, geworteld in een mix van Argentijnse passie en Schotse trots.

Luca, met zijn exotische achternaam, onthult zijn achtergrond: “Mijn vader is een Argentijn en mijn moeder is een Schotse. Vandaar mijn ietwat exotische achternaam. Ik ben hier overigens in Den Haag opgegroeid en ben bezig met mijn negende seizoen bij SVC’08.”

Luca heeft niet alleen een indrukwekkende voetbalstamboom, maar ook een succesvolle carrière bij SVC’08. Na een periode in de jeugd, maakte hij zijn debuut in het eerste team in een bekerwedstrijd tegen Sparta. “Het was echt bijzonder. In de eerste vijf minuten van de wedstrijd scoorde ik”, vertelt Luca met trots. Na zeven maanden in Singapore voor zijn studie politicologie keerde hij terug om zijn plek in het team te heroveren. “Nu ik terug ben, moet ik weer in mijn ritme komen, dus speel ik voorlopig in het tweede team. Als ik hopelijk snel, weer topfit ben, hoop ik aan te sluiten bij het eerste team.”

Ook Luca’s voetbalhelden zijn te vinden in het buitenland. Hij deelt zijn bewondering voor Argentijns voetbal, met speciale aandacht voor Boca Juniors: “Maradonna heeft daar gevoetbald en ook Riquelme was daar een grote voetballer. Door Riquelme ben ik van het voetbalspelletje gaan houden. Ik keek veel filmpjes van hem, toen ik, 3 à 4 jaar oud was. Riquelme was een heel creatieve voetballer, die ook nog bij FC Barcelona heeft gespeeld.” Luca’s idool heeft duidelijk zijn stempel gedrukt op zijn speelstijl.

Luca analyseert het huidige niveau van SVC’08 en deelt zijn visie op de toekomst van de club: “We spelen in een leuke poule met topclubs zoals HVV en VUC, maar ik vind dat SVC’08 wel meer naar boven moet. We staan te laag op de ranglijst. Dat vind ik ook omdat ik liefde voor deze club heb.” Hij gelooft sterk in de jeugd als de toekomst van de club en noemt medespelers Tristan Dufour en Stan Rog als bewijs van de succesvolle doorstroming. “De toekomst van de club komt duidelijk vanuit de jeugd. Als die doorstroming gerealiseerd is, dan staat er binnen één à twee jaar een prima selectie, die zeer zeker een stap hogerop kan maken. Ik hoop daar dan ook mijn steentje aan bij te dragen”, voegt Luca toe.

Met een mix van talent, passie en toewijding hoopt Luca Guariglia Duffy een belangrijke rol te spelen in de groei en successen van SVC’08 in de komende jaren.

Interview: Nico Mos

}