Afbeelding
Foto: PR

KVS C1 wint NK Indoor Beachkorfbal

Sport

Afgelopen zaterdag vond het NK Indoor Beachkorfbal plaats in Aalsmeer. Tijdens dit toernooi deed KVS/Groeneveld Keukens C1 mee, dat werd gevormd door Jens, Baris, Jort, Anne, Jasmijn en Joëlle.

Het beachkorfbal kent andere regels dan het reguliere korfbal. Zo wordt er op een kleiner speelveld gespeeld en wordt er vier tegen vier gespeeld in plaats van acht tegen acht. Scoor je vanuit de hoeken (achter de paal) of vanaf jouw gedeelte van het veld dan krijg je twee punten. Alle andere goals worden gewaardeerd met één punt.

Er vinden elk jaar twee beachkorfbal-NK’s plaats: in augustus van elk jaar het outdoor-NK Beachkorfbal op het strand van Scheveningen en in februari het indoor-NK in Aalsmeer.

De poulefase werd door de C1 glansrijk doorstaan. In de finale was KIOS C1 uit Nieuw-Vennep de tegenstander.

KIOS kwam beter uit de startblokken en nam een 0-2-voorsprong. De C1 kwam terug tot 2-2. Weer nam KIOS een voorsprong (2-4). Maar een verre goal van Jens leverde twee punten op en dus ook weer een gelijke stand (4-4). Hierna nam KVS het heft in handen en nam een voorsprong van drie punten. Toch werd het tegen het einde weer spannend. Maar KVS/Groeneveld Keukens hield de voorsprong vast en won uiteindelijk met 9-8.

De kampioensbokaal ging dus mee terug naar Scheveningen! 

}