Afbeelding
Foto: Nico Mos

Collin Schaap nieuwe jeugdvoorzitter van Duindorp SV

Sport

Collin Schaap is bijna een oude rot te noemen bij Duindorp SV. Hij voetbalde jarenlang in het eerste team van de Duindorpse voetbalvereniging, zat in de sponsorcommissie, trainde daarna diverse meidenteams toen zijn dochter ging voetballen en was ook nog hoofd jeugdopleiding. Nu staat hij aan de volgende stap binnen Duindorp SV: voorzitter van de jeugdafdeling.

“Ik heb supermooie jaren als voetballer gehad hier bij Duindorp SV, maar uiteindelijk komt er een moment om te stoppen.” Dat moment kwam voor Collin op 35-jarige leeftijd. “Mijn baan bij de brandweer en het selectievoetbal was eigenlijk niet meer te combineren. Ik wilde wel graag nog iets blijven betekenen voor de club. Zo ben ik samen met Michel Kulk in de sponsorcommissie gedoken.”
Collin vervolgt: “Dat ging best goed, alle reclameborden langs het veld zijn gevuld. Michel en ik hebben allebei wel een grote gunfactor en we zijn trots op alle sponsoren die we aan Duindorp SV hebben kunnen verbinden. Onze laatste daad was het binnenhalen van Heineken, dat is de kers op de taart. We kregen een nieuwe tap en een mooi groot bord langs het veld.”
Toen op een gegeven moment zijn dochter ook wilde voetballen, kwam Collin bij de jeugdafdeling van Duindorp SV terecht. “Ik werd trainer van de MO-8 en vorig jaar behaalde ik mijn diploma en gaf training aan meerdere jeugdteams”, legt Collin uit. Ook werd hij aangesteld als hoofd van de jeugdopleiding.

Voorzitter
Onder aansturing van Monique Taal, de voorgaande voorzitter van de jeugdafdeling, kent Duindorp SV nu ruim twintig jeugdteams. Collin: “De jeugdafdeling is nog nooit zo groot geweest, dat vind ik een mooi compliment voor Monique en alle anderen die zich hiervoor hebben ingezet.”
Toen Collin werd gevraagd om het stokje van Monique over te nemen, hoefde hij daar niet lang over na te denken. “Ik ben bij de jeugd op mijn plek. Daar kan ik van genieten en heb het mega naar mijn zin. De jeugd is eigenlijk de leukste tijd. Ik heb in mijn jeugd nog landelijk gevoetbald in de 3e divisie en dat blijf je altijd bij. Al geef ik toe dat de jeugd van tegenwoordig niet meer te vergelijken is, met toen ik in de jeugd voetbalde. Tegenwoordig stoppen ze soms al bij 15, 16 jaar. Stoppen, daar dacht je vroeger niet aan. Als het kon, speelde je zaterdags drie wedstrijden.”

De jeugdafdeling van Duindorp SV heeft de afgelopen jaren een professionalisering ondergaan. “Er is structuur aangebracht en we hebben op ieder jeugdteam gediplomeerde trainers, dat vind ik top. We krijgen ook echt positieve reacties van HBS en Quick, die graag tegen onze jeugd willen voetballen. We hebben uiteraard recreatie elftallen, maar de eerste twee elftallen zijn prestatief”, aldus Collin.
Doelen voor zijn termijn als jeugdvoorzitter heeft Collin nog niet concreet op papier gezet. “Binnenkort hebben we pas de eerste vergadering met het jeugdbestuur, maar ik loop natuurlijk al met genoeg ideeën. Belangrijk vind ik bijvoorbeeld het realiseren van een 0-17 team. Dat team en een 0-19 ontbreekt nog in onze jeugd. Daar wil ik mij hard voor gaan maken. De jeugd is voor mij prioriteit nummer één. Ieder jeugdlid is belangrijk en iedereen telt.”

Duindorp SV kende korte tijd een ledenstop voor de jeugd, maar die is inmiddels opgeheven. “We hanteren voorlopig nog wel een wachtrij, maar kijken alvast naar het volgende seizoen. Iedereen is welkom van 3,5 tot 17 jaar bij onze jeugdafdeling!”, besluit de nieuwbakken jeugdvoorzitter.

Interview: Nico Mos

}