Afbeelding
Foto: PR

Damesselectie SVC’08 op trainingskamp naar Gran Canaria

Sport

Daar waar het bij de herenamateurs en professionals bijna ieder jaar op de planning staat, is het voor het eerst in de geschiedenis van het regionale damesvoetbal dat er een selectieteam op trainingskamp naar een warmere locatie dan Nederland is gegaan. De dames van voetbalvereniging SVC’08 heeft de eer om dit als eerste damesteam te doen en zijn dan ook de eerste zes dagen van januari 2024 te vinden op het zonnige Gran Canaria.

Op dinsdagochtend 2 januari werd er al vroeg verzameld. Dit keer niet op de club, zoals gewoonlijk voor een wedstrijd, maar voor de verandering op Schiphol. Dit keer is de bestemming een voetbalclub op Gran Canaria, waar de komende dagen getraind zal gaan worden. Met een 30-tal dames en enkele begeleiders is ook hoofdsponsor van de dames van SVC’08 Harry van diner café Zarautz mee op het trainingskamp.

“Al jaren wordt het als de gewoonste zaak van de wereld gezien als de herenamateurs hun trainingskamp in warmere oorden organiseren, maar voor de dames was dit nooit weggelegd. Ik vond het tijd dat deze barrière eens zou worden doorbroken”, aldus Harry.

In de afgelopen periode heeft hij samen met SVC’08 en de dames van de club diverse avonden georganiseerd in zijn restaurant, waarmee ze geld hebben ingezameld om deze trip te organiseren. Harry: “In de zomerperiode hadden we een barbecue, etentjes en andere gezellige avonden, waarbij er diverse gasten ook sponsor zijn geworden door hierbij aanwezig te zijn. Een gedeelte van de opbrengst heb ik direct gedoneerd aan deze leuke groep dames.”

Het is niet de bedoeling dat deze reis als een vakantie wordt gezien, maar wel als leuk wordt ervaren en serieus wordt benaderd. Dit blijkt ook uit het bezoek dat gedaan wordt door Ton Beije van Haaglanden Voetbal. De website
www.haaglandenvoetbal.nl zal verslag doen van de dames op het eiland en ze op de voet volgen. Uiteraard is het belangrijk voor de dames van SVC’08 om goed uit de winterstop te komen en de herstart van het seizoen goed te beginnen. Of dit trainingskamp ertoe bijgedragen heeft, zal in de loop van de aankomende weken moeten blijken.

}
Afbeelding
Sloopwerkzaamheden veegpost Vissershavenstraat gestart 23 feb, 11:00
Afbeelding
Scheveningse ondernemers stellen 25.000 tulpen beschikbaar voor bezoekers 22 feb, 13:00
Afbeelding
Balmuur Tholensestraat wordt weggehaald 21 feb, 14:00
Afbeelding
Luca Guariglia Duffy: Jong talent met ambities voor de toekomst bij SVC'08 21 feb, 10:00
Afbeelding
Jarige job zorgt voor drie extra bomen in Scheveningse Bosjes 20 feb, 18:00
Afbeelding
Bijna 300 reacties fietsvlonders Geuzen- en Statenkwartier 19 feb, 11:00