Afbeelding
Foto: Ed de Jong

Nieuwe gezichten versterken het eerste damesteam van Kalinko

Sport

In het huidige seizoen heeft Kalinko Dames 1 haar team versterkt met drie nieuwe gezichten: Dana, Anne en Pien. Overgekomen van volleybalvereniging Inter Rijswijk, hebben deze enthousiaste speelsters inmiddels hun draai gevonden bij de Scheveningse volleybalvereniging.

Dana, 25 jaar en spelverdeler, vertelt over haar overstap: “Ik ben aan het eind van het vorig seizoen vertrokken bij Inter Rijswijk, omdat ik eigenlijk een nieuwe uitdaging zocht. Bij Kalinko ken ik best al veel meiden. Het jaar ervoor heb ik ook al een keer meegetraind. Bij beachvolleybal train ik ook met een paar meiden van Kalinko. Het klikte goed, dus toen was ik al vrij snel rond. Ik heb het erg naar mijn zin bij Kalinko. Het is prettig werken onder trainer-coach André.”

Anne, ook 25 jaar en middenspeelster, kwam min of meer toevallig bij Kalinko terecht: “Het was niet zo dat ik op zoek was naar een nieuwe club. Ik wilde eigenlijk een jaartje stoppen. Toen vroeg een speelster van Kalinko of ik niet bij hun in het team wilde en toen dacht ik: ‘laat ik een keertje meetrainen’. Dat was heel gezellig. Zodoende speel ik nu bij Kalinko en heb het erg naar mijn zin.”

Pien, de jongste van het trio, is 23 jaar en vervult de rol van passer/loper: “Ik wilde graag spelen bij een team, dat ook echt een team is. Dat gevoel miste ik bij Inter Rijswijk. Via via kwam ik in contact en kon een keer meetrainen. Het was al heel snel duidelijk dat ik bij Kalinko mijn plek gevonden heb. Momenteel speel ik vanwege een hoofdblessure niet mee, maar ik ben aan de beterende hand en hoop binnenkort weer te kunnen gaan trainen.”

De dames van Kalinko spelen momenteel in de tweede divisie. “Maar volgend jaar gaat het systeem iets veranderen, waardoor er iets meer teams kunnen promoveren”, weet Dana. “De top drie mag promoveren en de nummer vier speelt dan promotie/ degradatie wedstrijden. Dus er zijn zeker mogelijkheden.” De speelsters hebben als doel voor dit seizoen het vizier op promotie gezet. “We proberen de top vier te halen”, zegt Anne. Pien valt bij: “Tot nu toe vallen de resultaten zeker niet tegen. We staan momenteel tweede op de ranglijst, maar het is bovenin heel spannend en kan nog alle kanten op. Eigenlijk kan in deze poule iedereen van elkaar winnen, maar ook zo maar verliezen.”

Naast zaalvolleybal zijn Dana en Pien ook actief in het beachvolleybal. Pien benadrukt het verschil: “Zaalvolleybal is leuker vanwege het teamgevoel en de gezelligheid na de wedstrijden. Beachvolleybal speel je maar met twee. Het is veel intensiever, je hebt meer balcontact. Maar het geeft je een geweldige conditie.” Dana voegt toe: “Ik waardeer de afwisseling tussen beachvolleybal in de zomer en het zaalvolleybal daarna. Maar omdat ik gespecialiseerd ben als spelverdeler, voel ik me meer thuis in de zaal.”

Alle drie de speelsters zijn het eens over coach André: “Hij weet het team goed te motiveren en is een echte verbinder. Onder zijn leiding kunnen we allemaal in onze kracht spelen,” aldus Dana, Anne, en Pien. Met deze positieve instelling en de ervaring van de nieuwkomers lijkt Kalinko Dames 1 klaar voor een veelbelovend seizoen.

Interview: Nico Mos

}
Afbeelding
Sloopwerkzaamheden veegpost Vissershavenstraat gestart 23 feb, 11:00
Afbeelding
Scheveningse ondernemers stellen 25.000 tulpen beschikbaar voor bezoekers 22 feb, 13:00
Afbeelding
Balmuur Tholensestraat wordt weggehaald 21 feb, 14:00
Afbeelding
Luca Guariglia Duffy: Jong talent met ambities voor de toekomst bij SVC'08 21 feb, 10:00
Afbeelding
Jarige job zorgt voor drie extra bomen in Scheveningse Bosjes 20 feb, 18:00
Afbeelding
Bijna 300 reacties fietsvlonders Geuzen- en Statenkwartier 19 feb, 11:00