Afbeelding
Foto: Dick Teske

Tim Peters: “Ik geniet nu nog extra van de sfeer en entourage”

Sport

Na 11 jaar te hebben gevoetbald bij SVV Scheveningen, hangt ex-prof Tim Peters (37) zijn voetbalschoenen komende zomer aan de wilgen. Hij geniet nog dubbel en dwars van dit seizoen in de wetenschap dat hij bezig is aan zijn afscheidstournee.

“Op sommige momenten, als ik op het veld sta bij Quick Boys of IJsselmeervogels, dan kijk ik om me heen en denk ik: hier kom ik als voetballer waarschijnlijk niet meer terug. Dan geniet ik extra van de sfeer en de entourage. Want dat is wat voetballen in de tweede divisie zo mooi maakt. Verder zijn we keihard aan het knokken om punten te pakken en uit de onderste regionen te komen. Dus daarnaast ben ik ook gewoon nog volle bak gefocust op het spelletje en het seizoen, waar ik alles uit wil halen”, vertelt Tim. 

Hij heeft de knoop doorgehakt om aan het eind van dit seizoen te stoppen als voetballer. “Ik ga stoppen, omdat ik in mei 38 wordt en het mooi is geweest. Zo lang als ik me kan herinneren draait mijn leven om voetbal. Trainen door de weeks en in het weekend spelen. Nu zijn andere dingen in mijn leven belangrijker aan het worden. Ik heb nog steeds heel veel plezier in het spelletje en geniet van iedere minuut maar het is simpelweg tijd om meer tijd in mijn gezin te gaan stoppen. Daar kijk ik onwijs naar uit.” Verder zijn er nog geen gesprekken geweest over hoe het nu verder gaat, vertelt Tim. “Ik heb daar ook absoluut geen duidelijk plan of idee bij.”

Tim kijkt terug op een mooie tijd bij SVV Scheveningen. “John Blok is een hele fijne trainer om mee te werken, die heel veel ervaring heeft. Hij blijft altijd rustig in moeilijke situaties en gaat geen rare dingen doen of roepen. Hij weet wat hij aan ons heeft en wij weten wat wij aan hem hebben. We hebben geen sterrenploeg maar we kunnen, als we normaal doen en ons het snot voor de ogen werken, het iedere ploeg lastig maken.” Die samenwerking tussen spelers en trainer leidt ieder jaar weer tot genoeg punten om hun positie te handhaven in de tweede divisie en dat is best knap, vindt Tim. “Het vorige seizoen steekt er wat mij betreft echt bovenuit. Veel mooie overwinningen, zoveel punten en in het linker rijtje geëindigd. Echt een geweldige prestatie als team en dan is de sfeer uiteraard ook super. We moeten proberen weer in die flow te komen.”

Voor John Blok is Tim al jarenlang een belangrijke speler in de selectie en vindt hem een echte Scheveninger geworden. “Tim is een clubman en een geweldige gozer die ook aandacht heeft voor alle andere zaken en afdelingen binnen de club. Met zijn tomeloze inzet en functionele techniek heeft hij al voor veel mooie momenten gezorgd en ook flink wat hoogtepunten meegemaakt. Ontzettend knap natuurlijk dat Tim al jaren op dit niveau speelt. Dat zegt iets over zijn kwaliteit maar ook over zijn leefwijze. Tim heeft altijd goed voor zijn lichaam gezorgd en veel voor het voetballen gedaan en gelaten. We zullen Tim straks niet alleen als speler missen maar ook als informele leider en bindmiddel binnen de groep. Hopelijk kunnen we hem een mooi afscheid geven met behoud in de Tweede Divisie zodat hij straks met een gerust hart alle tijd heeft voor zijn jonge gezin.”