Afbeelding
Foto: Nico Mos

Thor de Bataaf viert 95-jarig jubileum

Sport

Het jaar is voor tennisvereniging HLTV Thor de Bataaf feestelijk van start gegaan. Op 18 januari was het precies 95 jaar geleden dat de vereniging werd opgericht. Catharina Schut, voorzitter van de lustrum- en activiteitencommissie bij Thor de Bataaf, vertelt meer over dit bijzondere feestjaar voor de tennisvereniging.

Thor de Bataaf kende afgelopen jaar een goed tennisjaar. Zo werd de vereniging instroompartner van de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB), onderdeel van de prestigieuze tennisopleiding van de tennisbond voor getalenteerde jeugd. De Masters werden op het tennispark gespeeld, waarbij de beste spelers uit de regio het tegen elkaar opnamen. “Ook ons eigen toernooi, het Open van Gisbergen, was weer een hoogtepunt”, vertelt Catharina. “Maar voor mij persoonlijk was het hoogtepunt dit jaar dat we eindelijk weer gewoon activiteiten konden organiseren. We staan bekend als één van de gezelligste verenigingen van Den Haag, dus het was balen dat we onze activiteiten tijdens corona moesten staken. Er is nu iedere week weer iets te doen op de club.”

Hoewel Thor de Bataaf op 18 januari jongstleden precies op de dag af 95 jaar bestond, vond de echte opening van het jubileumjaar plaats op zondag 8 januari, tegelijkertijd met de nieuwjaarsreceptie. Zelf vond Catharina het erg leuk om de communicatiecampagne voor het jubileumjaar, waarin leden van de club model staan, op te zetten. “In januari hadden we hiervoor op veel plaatsen in Den Haag posterruimte in abri’s (bushokjes) gehuurd en de posters hangen ook in het clubhuis. In het begin wisten we niet goed wat we moesten verwachten, maar er is ontzettend positief op gereageerd.” Er zijn veel selfies gemaakt met de abri’s. Ook online werd hier veel aandacht aan gegeven. “Het is iets om trots op te zijn en om te vieren.”

Naast de grande opening, zal het jubileumjaar vooral bestaan uit aanvullingen op de vaste activiteiten, legt Catharina uit. “Voor expats komen er thema-avonden en tijdens het Open van Gisbergen-toernooi wordt een eindfeest georganiseerd waar, naast de leden, ook buurtgenoten en leden van andere tennisverenigingen welkom zijn. Als blijvend extraatje zullen alle leden en deelnemers van toernooien een ‘Thor 95’-demper voor in het racket ontvangen.”