Afbeelding
Foto: PR

Ruim 400 kinderen bij Kangoeroedag KVS/Maritiem

Sport

Afgelopen donderdag vond op het veld van korfbalvereniging KVS/Maritiem de allereerste Giga-Kangoeroedag plaats.

Vier scholen uit de omgeving namen deel aan deze sportdag, met in totaal meer dan 400 sportende kinderen uit groep 1 en 2. Onder leiding van de Teamplayers-studenten van de Haagse sportopleidingen maakten zij op het veld van KVS kennis met allerlei verschillende spelvormen en natuurlijk met de korfbalvereniging zelf. Onder een strakblauwe hemel met veel zon hadden de kinderen het zichtbaar naar hun zin.

Na afloop kreeg iedereen een uitnodiging mee om mee te trainen met de zogenoemde Kangoeroe Klup, het beweegaanbod dat KVS elke zaterdagochtend aanbiedt voor kinderen tussen de 3,5 en de 6 jaar. Afgelopen zaterdag kwamen al ongeveer 25 kinderen hun medaille ophalen en deden zo’n 10 kinderen mee aan de training.

Op enkele scholen die niet meedoen aan de Kangoeroedag worden clinics gegeven. Alhoewel KVS een stabiele aanwas van Kangoeroes kent de afgelopen jaren, wordt het beweegaanbod voor kleuters hiermee onder de aandacht gebracht. Alle Haagse korfbalverenigingen werken sinds 2021 samen om ledengroei te realiseren. Een belangrijk onderdeel hiervan is het intensiveren van het beweegaanbod voor kleuters.

}
Afbeelding
Sloopwerkzaamheden veegpost Vissershavenstraat gestart 23 feb, 11:00
Afbeelding
Scheveningse ondernemers stellen 25.000 tulpen beschikbaar voor bezoekers 22 feb, 13:00
Afbeelding
Balmuur Tholensestraat wordt weggehaald 21 feb, 14:00
Afbeelding
Luca Guariglia Duffy: Jong talent met ambities voor de toekomst bij SVC'08 21 feb, 10:00
Afbeelding
Jarige job zorgt voor drie extra bomen in Scheveningse Bosjes 20 feb, 18:00
Afbeelding
Bijna 300 reacties fietsvlonders Geuzen- en Statenkwartier 19 feb, 11:00