Afbeelding
Foto: Nico Mos

Maarten Rieder: “Ik werk naar een basisplek toe”

Sport

Maarten Rieder (22) is één van de nieuwste aanwinsten van SVV Scheveningen. Afgelopen zomer liep hij uit zijn contract bij ADO Den Haag. Na een aantal stageplekken bij clubs in Duitsland, kwam hij terug naar de Haagse regio en heeft hij getekend tot het einde van dit seizoen bij SVV Scheveningen.

“Ik train nu alweer bijna twee maanden mee met de selectie van Scheveningen en raak steeds fitter. Ik hoop dat een basisplaats dichtbij is. Al moet er nog wel een kilootje vanaf”, lacht de talentvolle middenvelder. Ondanks dat hij nog geen basisplaats heeft, kon Maarten wel al aardig wat speelminuten maken bij Scheveningen. “De eerste wedstrijd waarin ik minuten mocht maken, speelde ik - overigens rechtsback - tegen Jong Volendam. Omdat Tyrone Owusu geblesseerd was. Tegen Rijnsburgse Boys kwam ik er in als invaller en scoorde twee minuten voor tijd. Dat was ook lekker natuurlijk.”

Maarten kwam van Velo over naar ADO Den Haag en voetbalde daar zeven seizoenen. “Ik heb bij ADO op heel veel posities gespeeld, maar in feite nooit echt meerdere wedstrijden op mijn vaste plek als verdedigende middenvelder. Ik stond overal in het veld. Voor de trainer was het dan lastig kiezen waar ik in mijn kracht speelde. Ik wilde aan de andere kant zo graag spelen, dat ik het toen niet erg vond waar ik terecht kwam in het team”, legt Maarten uit. “Ik denk dat het daar voor mij juist is misgegaan.”

Nadat zijn contract bij ADO Den Haag afliep, is Maarten stage gaan lopen bij clubs in de Regionaal Liga West in Duitsland. Hoe hij vanuit Duitsland bij SVV Scheveningen belandde? Die voorzet kwam van voormalig Scheveningen-voetballer Levi Schwiebe. “Hij is nu jeugdtrainer bij ADO Den Haag en gaf mij de tip om op Houtrust te gaan voetballen. Mijn eerste gesprek met trainer John Blok verliep heel positief. Hij vond het een prima idee dat ik bij Scheveningen kwam voetballen.” Maarten vervolgt: “Ik ben bij Scheveningen prima opgevangen. Ik kan met iedereen in de groep goed opschieten en het bevalt mij hier uitstekend. Mijn eerste taak is volledig fit te worden. Natuurlijk wil ik graag in de basis beginnen, maar daar werk ik naar toe. ”John Blok ziet in Maarten een allround middenvelder met een goed spelinzicht. “Een echte verbindingsspeler met scorend vermogen. Ik ben er van overtuigd, dat Maarten nog heel waardevol voor ons gaat zijn”, aldus Blok.

Wat de toekomst na dit seizoen bij SVV Scheveningen voor Maarten gaat brengen, weet hij nog niet. “Ik heb het profavontuur nog niet uit mijn hoofd gezet, maar het zou ook zo maar kunnen dat ik mijn contract hier ga verlengen”, besluit de nieuweling op Houtrust.

}