Afbeelding
Foto: PR

Nick Guijt: “Mijn gevoel ging direct uit naar SVC’08”

Sport

Veel voetbalverenigingen kijken al met een schuin oog naar het nieuwe seizoen. Zo ook SVC’08, die Nick Guijt (25) als nieuweling toevoegt aan haar selectie. Nick komt over van Voorschoten ’97. “Ik vind het belangrijk dat de club ambitieus is.”

“Naast SVC’08 was er ook een andere 2e en 1e klasse club die mij graag wilde hebben. Alleen ging mijn gevoel direct uit naar SVC’08”, legt Nick zijn keuze voor de Scheveningse club uit. “Behalve dat ik een heel goed gevoel bij de club kreeg, speelt er een hele goede vriend van mij, namelijk Youssef Massaoudi. Ik vind SVC’08 een heel mooie en zo ver ik weet warme club, en meerdere mensen hebben mij verteld dat alles heel goed geregeld is. Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat de club ambitieus is, en de club wil zo snel mogelijk weer terug naar de 1e klasse.”

Nick is aan het afstuderen voor de opleiding tot gymdocent (HALO). “Op dit moment ben ik al werkzaam als gymdocent op twee basisscholen in Den Haag. Daarnaast ben ik ook actief als voetbaltrainer bij de JO14-1 van Voorschoten ’97.”

Tweebenige speler

Nick vertelt dat hij een tweebenige speler is, die voorin overal uit de voeten kan. “Ik ben een aanvaller met scorend vermogen. Dit seizoen is alweer mijn vijfde seizoen in het eerste van de zaterdagtak van Voorschoten ’97. Ik heb het altijd naar mijn zin gehad op de club en kan het ook met iedereen prima vinden. In mijn eerste twee seizoenen onder André Lourens heb ik zowat alles gespeeld.”

In zijn tweede seizoen promoveerde Nick met de club van de tweede naar de eerste klasse. “Het seizoen erop kregen wij een nieuwe trainer, namelijk Theo Ducaneaux. Wij konden aanvankelijk goed meekomen in de 1e klasse en ik had zelf ook een prima seizoen. Het was wel jammer dat het seizoen door corona ergens in maart stopte, want ik was lekker op dreef en had er al een aantal goals in liggen.”

Naast het zelf voetballen is Nick ook trainer bij de jeugd. “Ik ben ook aan mijn tweede seizoen bezig als hoofdtrainer van de JO14-1, wat ik met veel plezier doe. Als ik straks de club verlaat, kijk ik zeker met een goed gevoel terug op mijn tijd bij Voorschoten ’97.”

Ritme

Nick ziet het afgelopen seizoen als weggegooid. “De competitie is nooit verder gekomen dan vier wedstrijden. Het is fijn dat de huidige competitie weer gaat beginnen en nu hoop ik dat het seizoen volledig uitgespeeld gaat worden.” 

Nick heeft positieve verwachtingen voor de tweede seizoenshelft. “De oefenpotjes die wij nu spelen zie ik vooral als mogelijkheid om ritme op te doen en dadelijk moeten wij er met z’n allen weer gaan staan. De sfeer in de groep is goed en we gaan met z’n allen voor het hoogst haalbare. We moeten wel zo snel mogelijk weg zien te komen van de onderste plekken, want daar horen wij absoluut niet thuis.”

Jeffrey Frijters

Nick werd door trainer Jeffrey Frijters gepolst voor een overgang naar SVC’08. “Jeffrey gaf tijdens een telefonisch gesprek aan interesse te hebben in mij. Het was een fijn gesprek en niet veel later vond er ook een fysiek gesprek plaats samen met de TC. Zij schetsten mij een heel goed beeld van de club en eigenlijk was het plaatje vrij snel compleet voor mij”, legt Nick uit.

“De trainer kende mij al van eerdere ontmoetingen tijdens wedstrijden en sprak veel vertrouwen naar mij uit. Hij gaf aan dat als iedereen in het team fit is, het een leuke ploeg is. Alleen ontbreekt het volgens hem vaak nog aan doelpunten. Daarom wil de trainer mij volgend seizoen graag in de spits zien. Als speler wil je altijd voor de prijzen spelen. Ik hoop dat het volgend seizoen eindelijk weer een normaal voetbalseizoen wordt zonder steeds te moeten stoppen. Zodra de groep volgend seizoen volledig fit is, verwacht ik dat SVC’08 zeker om de prijzen gaat voetballen”, besluit Nick.

Tekst: Nico Mos