Afbeelding
Beeld: Nico Mos

Kees Rog: “SVV Scheveningen is een financieel gezonde vereniging”

Sport

Het amateurvoetbal ligt alweer vier weken stil door de afgekondigde coronamaatregelen. Zo ook bij SVV Scheveningen, uitkomend in de 2e divisie. Kees Rog, bestuurslid commerciële zaken, gaat dieper in op deze kwestie. Met name over de sponsoring, maar hij laat ook zijn licht schijnen over andere actuele zaken bij de vereniging.

Kees Rog begint direct over hetgeen in zijn portefeuille zit, namelijk de sponsoring. “Sponsors zijn essentieel voor een vereniging zoals Scheveningen. We moeten heel veel moeite doen om ze te behouden. De kunst is om elkaar te helpen en samen door deze periode heen te komen. Wij proberen er veel aan te doen om binding te houden met onze sponsoren, al zijn sponsoravonden momenteel ook verboden. We proberen de communicatie zo te houden dat je continu in gesprek bent met elkaar, omdat je elkaar nu verder niet ziet omdat de competitie stil ligt”, legt Kees uit.

“Ook in deze tijd hebben we heel veel loyale sponsoren. Je moet hopen dat als het dadelijk weer goed gaat, je weer aan een normaal speelveld toekomt. Zo proberen wij financieel en commercieel gezien door deze periode heen te komen. Uiteraard is in deze periode het ontbreken van de inkomstenderving vanuit de kantine een behoorlijke tik. Zoals iedere vereniging worden ook wij door de gemeente en de regering gecompenseerd qua vaste lasten zoals onder andere veldhuur en energiekosten. Er zijn dus wel regelingen om een en ander te compenseren, maar dat is nooit 100%. Gelukkig zijn wij een financieel gezonde vereniging, die dat kan opvangen. Alleen hoe langer dat duurt hoe minder het wordt.”

John Blok

Kees Rog heeft voorheen ook in de technische commissie gezeten en is positief over de contractverlenging van hoofdtrainer John Blok. “John is een goede vriend van mij, dus vind ik het sowieso een goede zaak en dat zeg ik dan als vriend. Maar ik zie dat de technische commissie nu ook weer een goede afweging heeft gemaakt. Zit er nog rek in, is de klik er nog voldoende met de spelersgroep enzovoort.”

Kees vervolgt: “Wat ik nu zie, al vond ik het wel jammer dat de competitie is stil gelegd, is een frisse wind die door onze groep waait. Ik zie jonge spelers met nieuw elan, die zijn aangetrokken, dat dan weer de spelersgroep ten goede komt. En de trainer functioneert daar prima in. We hebben spelers zoals Tim Peters en Mehmet Aldogan die ook niet voor niets hier al zo’n tien jaar voetballen. Uiteraard zal je dadelijk door moeten selecteren, maar jonge jongens zoals een Michael de Niet en Barry Rog ontwikkelen zich momenteel prima. Zolang dat goed gaat, is er geen reden om te veranderen. Maar wie weet wil John op een gegeven moment zelf wel de coördinerende kant op, voorlopig staat hij echter nog voor de groep en daar haalt hij het maximale uit. John is een jongen van de club en geliefd binnen de club. Ook Ron Cramer (technisch manager, red.) en mijn persoontje zijn jongens van de club. Ik ben al sinds mijn 6e jaar lid van Scheveningen. Ik heb hier in het eerste gespeeld, ben leider geweest, kortom Scheveningen is mijn cluppie.”

Samenwerking

Kees Rog over eventuele samenwerking met ADO. “Kijk als wij toch een samenwerkingsverband zouden aangaan, dan moet dat wel met ADO zijn, vind ik. We waren destijds best heel ver in de tijd dat Jeffrey van As en Maurice Stein bij ADO werkzaam waren. Wij probeerden elkaar wel te helpen. Zo moet het denk ik ook gaan. Het zou dan een win-win situatie moeten zijn, zodat Scheveningen en ADO er iets aan hebben. Ik denk dat dit voor beide clubs goed kan uitpakken. De ADO vrouwenopleiding hebben wij hier niet voor niets. Wij vinden dat hartstikke leuk en als de samenwerking concreet wordt, zou ik dat top vinden.”

Waar Scheveningen de laatste jaren nog wel mee steggelt is de kwaliteit van het hoofdveld. “Het veld geeft inderdaad veel blessures, want het veld is gewoon super glad, terwijl het pas vier jaar erin ligt. Met de aanleg van het veld is destijds iets mis gegaan. Het is nooit echt oké geweest. Het hoofdveld zal na de competitie er drie weken uit moeten en wordt dan hopelijk gerepareerd. De gemeente hoopt dat dit gaat helpen. Deze locatie is benoemd als een topsportlocatie, dan moet je ook een top veld hebben”, besluit Kees.

Tekst: Nico Mos

}