Afbeelding
Beeld: Nico Mos

Arie Verbaan: “Dit is een grote pluim voor Duindorp SV”

Sport

Ondanks alle coronaperikelen begint 2022 toch op een positieve noot voor voetbalvereniging Duindorp SV. Vrijwilliger Monique Taal won in december nog een Haagse Vrijwilligersprijs én er is eindelijk duidelijkheid over de komst van het kunstgrasveld. Genoeg redenen om even bij te praten met voorzitter Arie Verbaan.

Arie Verbaan geeft allereerst de complimenten aan Monique wat betreft de gewonnen prijs. “Zo timmeren we toch weer positief aan de weg. Deze Haagse Vrijwilligersprijs heeft Monique gewonnen voor activiteiten in de sport. Monique is bij ons een spin in het web. Zij zit in de activiteitencommissie, die zich onder meer bezighoudt met activiteiten voor de jeugd, verzorgen van de website van de club enzovoort. Zij zit overal in met haar voelsprieten. Dit is natuurlijk een grote pluim voor Duindorp SV. Ik denk dat wij heel veel doen voor de jeugd en dat wordt enigszins onderschat aan de buitenkant. Het is een groot compliment aan de mensen die dit allemaal regelen. Monique heeft de prijs dan ook opgedragen aan alle vrijwilligers van Duindorp SV. Het is bij ons gewoon erg familiair, oud Engels zeg maar, en super gezellig. Daarmee onderscheiden wij ons van andere clubs.”

Corona

Zoals alle (sport)verenigingen heeft ook Duindorp SV te lijden onder de coronamaatregelen. “De grootste kostenpost is de inkomstenderving uit de kantine”, vervolgt Arie. “Iedere keer, als het mogelijk is, vragen we steunpakketten aan. We hebben vorig jaar wel steun gehad van de gemeente. Zo schold de gemeente de veldhuur kwijt en ook de KNVB liet zich van haar beste kant zien. Ik ga er vanuit als deze coronamaatregelen langer duren, dat wij wederom een beroep kunnen doen op de gemeente en andere instanties. Ook nu komen we in aanmerking voor het steunpakket. Onze penningmeester, Wouter Vooys, weet daar de hoed en de rand van en hij zorgt dat we op dat punt niets tekort komen. Tot het volgende meetpunt is het dus ook voor ons afwachten wat de regering gaat besluiten. Ik hoop toch echt dat we dan weer snel kunnen voetballen.”

Kunstgras

En wanneer er weer gevoetbald kan worden, is dat later dit jaar waarschijnlijk op een nieuw kunstgrasveld. Na drie jaar soebatten met de Gemeente Den Haag ging afgelopen september namelijk de kogel door de kerk na een telefoontje van wethouder Hilbert Bredemeijer aan de voorzitter van Duindorp SV. Verbaan: “Inderdaad een hoofdpijndossier van drie jaar. Het is nu helemaal rond. In mei 2022 gaat de gemeente eraan beginnen en daar kijken wij reikhalzend naar uit. Ook dit geeft de vereniging een boost kan ik wel stellen. Ik werd op Prinsjesdag gebeld door de wethouder met het positieve nieuws. Ook Veld 2 gaat er in zijn geheel uit. Daar komt een geheel nieuwe drainage. Ik kan wel zeggen, ook in dit geval, de aanhouder wint.”

Dromen

Ook het meisjesvoetbal bij Duindorp SV zit in de lift. “We hebben inmiddels vijf meisjesteams. We hebben een MO-8, een MO-9, een MO-10, een MO-13 en een MO-15.

Dus ook deze tak is groeiende bij onze club”, vertelt Verbaan. “Ook zit ik wel eens te dromen en in de toekomst te kijken. Want op zaterdag als er veel teams thuis spelen, komen we wel eens klem te zitten met kleedruimtes. Zeker omdat je ook steeds meer meisjesteams krijgt, dus ook extra kleedkamers. Ik zou dan ook graag boven op onze bestaande ruimte een extra etage willen zien. Dan kun je eronder meerdere kleedkamers bouwen. Ook als vereniging moet je immers vooruit. Want stilstand is achteruitgang.”

Over het algemeen is Duindorp SV, als vereniging, vrij stabiel gebleven qua leden. “Maar bij de jongste jeugd zien we een flinke aanwas. Daar krijgen we veel aanmeldingen van binnen”, ziet Verbaan tevreden. “Als we straks, bij aanvang van het nieuwe seizoen, twee prima velden hebben, dan hebben we meer faciliteiten en zal dat de vereniging een boost geven van vanjewelste!”

Tekst: Nico Mos

}