Afbeelding
Beeld: Nico Mos

Sponsoren hebben hun contract bij SVC’08 verlengd

Sport

Positief nieuws in deze onzekere tijden. Bij SVC’08 verlengt hoofdsponsor Henk Groen zijn sponsorcontract. Hij gaat zijn 46e jaar in als hoofdsponsor. Ook de overige shirtsponsoren gaan hun contract verlengen. Voorzitter Rob de Roo en hoofdsponsor Henk Groen gaan nader in op deze positieve berichten.

“Ik sprak laatst een scheidsrechter die zei dat jij niet in aanmerking komt voor een speld van de KNVB, dat vind ik onbegrijpelijk. Ik ga nu mijn 46e seizoen in als hoofdsponsor”, steekt Henk van wal. Rob merkt dat veel verenigingen jaloers zijn op het stabiele beleid qua sponsoren en met name de langdurige band met de hoofdsponsor. “Rederij Groen is al vanaf 1978 aanwezig als hoofdsponsor. Ik kan mij dat nog goed herinneren uit de tijd dat ik zelf nog voetbalde. Ik ken Henk dus niet anders dan als hoofdsponsor.”

De sponsoring is uniform voor de eerste elftallen van de jeugd en senioren. Rob vervolgt: “Ook Robert van der Zwan is al jarenlang sponsor bij ons en staat bijvoorbeeld al weer acht jaar op de shirts van de jeugd. Daarnaast is Esso Scheveningen al jarenlang sponsor en die heeft ook zijn contract verlengd. Die is op uitnodiging van Henk destijds als sponsor erbij gekomen. Onderling gaan Robert en Marcel van Esso ook goed met elkaar om. Dat heeft geresulteerd in de uniformiteit en sponsoring van de jeugd.”

De voorzitter gaat verder: “Ook Eijgendaal & van Romondt zijn al jarenlang sponsor bij ons. Ik kan mij nog herinneren dat ik in de A-jeugd in een shirt liep met die naam erop. Ik speelde samen in één elftal met een zoon van Eijgendaal, waardoor wij als eerste elftal met die sponsornaam erop speelden. En dan praat ik over het jaar 1979/1980. Die stabiliteit bij onze sponsoren komt toch ook door de vereniging die wij zijn. De sponsoren zijn ook onderling erg close met elkaar. Er gaan ook altijd veel sponsoren mee op trainingskamp. Onze sponsoren hebben een soort eigen trainingskamp. Die gaan winkelen, maar doen ook heel veel activiteiten mee hoor. En ze kijken mee bij de trainingen.”

Henk heeft nog wel een leuke anekdote over een trainingskamp. “Ik lag bij een trainingskamp met de vorige voorzitter, Piet Overduin, op de kamer. ‘s Nacht om een uur of twee vroeg Piet: ‘Henk, wat ga je doen met de sponsoring?’ Ik zei: ‘Piet, dat weet ik nu nog niet’. Waarop Piet zei: ‘Zullen we het maar met drie jaar verlengen?’ Mijn antwoord was toen: ‘Ik doe het als de andere sponsoren dat ook gaan doen’. De volgende dag onder het eten zei Piet: ‘Jongens Henk gaat drie jaar door als hoofdsponsor. Jullie gaan toch ook door? Daar werd uiteindelijk luidruchtig ‘Ja!’ op geantwoord.”

SVC’08 kan dus rekenen op een goede kern van trouwe sponsors. “Henk is van Champions League niveau en daaronder hebben zo’n tien andere zilversponsoren, de Zilvervloot. Waaronder ook Zarautz, die onze dames sponsort. Die dames lopen echt weg met Harry. De beleving binnen deze club is echt enorm”, weet Rob. “Het is voor iedereen momenteel een mindere tijd en daar hebben wij, als club, ook last van. We hebben inkomstenderving van de kantine en zijn bij de vorige corona-uitbraak 5% van de leden verloren. Ook missen we de wedstrijd zaterdags van ons eerste elftal. Dan komen de meeste sponsoren ook kijken en die sociale contacten onderling worden nu gemist.” Henk valt bij: “Dat is zeker een punt, want de sociale contacten worden inderdaad heel erg gemist.” Rob vervolgt: “Dus hoop ik dat we na de winterstop gewoon weer kunnen voetballen en trainen.”

Tekst: Nico Mos

}
Afbeelding
Sloopwerkzaamheden veegpost Vissershavenstraat gestart 23 feb, 11:00
Afbeelding
Scheveningse ondernemers stellen 25.000 tulpen beschikbaar voor bezoekers 22 feb, 13:00
Afbeelding
Balmuur Tholensestraat wordt weggehaald 21 feb, 14:00
Afbeelding
Luca Guariglia Duffy: Jong talent met ambities voor de toekomst bij SVC'08 21 feb, 10:00
Afbeelding
Jarige job zorgt voor drie extra bomen in Scheveningse Bosjes 20 feb, 18:00
Afbeelding
Bijna 300 reacties fietsvlonders Geuzen- en Statenkwartier 19 feb, 11:00