Afbeelding
Beeld: Nico Mos

Kalinko: “Kampioenschap? Dat zou zomaar kunnen”

Sport

Alinda Dersjant (22) en Marjolein Pronk (21) zijn nieuw bij volleybalvereniging Kalinko Dames 1. Alinda heeft de laatste jaren in Amerika gespeeld en Marjolein heeft weliswaar een Kalinko-verleden, maar is weggeweest en nu dus weer terug. Ze koos destijds om te gaan beachen. De beide dames zijn positief over het komend seizoen.

Alinda heeft vier jaar collegevolleybal gespeeld in Boston, Amerika. “De teams zijn daar veel groter, met zo’n 21 speelsters. We trainden daar echt iedere dag. Het niveau was heel erg afhankelijk van waar je speelde. Ik heb weliswaar een leuke tijd gehad, maar ben nu met mijn master begonnen in Delft en ben heel content met mijn teammates van Kalinko.” Marjolein speelt al sinds haar zevende jaar bij Kalinko. “Heel mijn familie doet aan volleybal, dus ben ik ook gaan volleyballen. Ik zat al eerder in Dames 1 als libero en vervolgens ging ik naar Dames 2. Daarna wilde ik een jaartje alleen maar beachvolleyballen. Dat doe ik in de zomer overigens nog steeds, zodat ik toch bezig blijf met volleybal. Toen ik hoorde van de vriendin van mijn neef dat ze in Dames 2 geen spelverdeelster hadden, heb ik dat jaar alleen de wedstrijden meegedaan op die positie. Dat beviel erg goed, waardoor ik het jaar erna officieel weer terug kwam bij Dames 2. Afgelopen zomer werd ik door André gevraagd om naar Dames 1 te komen, en deze kans kon ik niet laten gaan.”

Blessure

De eerste weken bevielen Marjolein goed. “Maar een behoorlijke enkelblessure heeft wel even roet in het eten gegooid. Ik ben daardoor zeker een aantal weken uitgeschakeld geweest en dat was vreselijk balen.”

Omdat Alinda in Delft wilde studeren en er daar geen top-volleybalvereniging zat, wilde ze gaan roeien. “Nu zocht ik al eerder contact met André van Leeuwen, onze coach. Hij heeft altijd wel contact gehouden en toen ik, na drie jaar Amerika, terugkwam vroeg hij mij bij Kalinko. Ik dacht, laat ik dan maar een keertje meetrainen. Nou na één training was ik om en heb netjes nee gezegd tegen het roeien. Ik heb totaal geen spijt van die keuze. Ik heb altijd passer/loper gespeeld, maar nu speel ik midden.” 

Promoveren

De samenwerking met coach André bevalt de dames prima. “Hij is zo lekker enthousiast. Vooral als we een mooi punt hebben gescoord, gaat hij even uit zijn dak, waardoor je jezelf  ook top voelt”, aldus beide dames.

Alinda ziet wel  kansen dit jaar: “Gezien onze selectie denk ik dat wij gemakkelijk moeten kunnen promoveren.” Marjolein: “Als doelstelling hebben we wel promoveren gezegd en daar staan we voor de volle 100% achter. En mocht dat zo zijn, dan hoop ik als team bij elkaar te kunnen blijven, zodat we goed op elkaar ingespeeld blijven. Nieuwe speelsters inpassen vergt toch weer tijd.”

Poule

In de poule komt Kalinko onder meer ZOVOC uit Zoetermeer tegen. Alinda: “Ook Prima Donna zit in onze poule. Dat team komt uit Huizen en daar ben ik in het verleden nog lid van geweest.” De beker halen zien de dames als een uitdaging. “We zitten in een poule van vier teams waarvan twee 2e divisieteams en twee top divisieteams. Het is met andere woorden een uitdaging, dus gaan we er vol voor. Het is zeker leuk dat we kunnen ervaren hoe het is om tegen top divisieteams te spelen. Wij kunnen ons zeker optrekken aan teams die op een hoger niveau uitkomen”, aldus Alinda en Marjolein.

Tekst: Nico Mos