Afbeelding
Beeld: Eric van der Ende

KVS/Maritiem wint 35e editie Haagse Korfbaldagen

Sport

KVS/Maritiem 1 heeft zaterdagavond met succes haar titel verdedigd tijdens de 35e editie van de Haagse Korfbaldagen. In een klassieke stadsderby werd het Haagse HKV/Ons Eibernest in de eigen thuishal met maar liefst 15-25 verslagen na een 9-12-ruststand.

De Haagse Korfbaldagen is de traditionele opening van het zaalkorfbalseizoen in en rondom de regio Haaglanden. Door overlap met de hoofdklasse-competitie kende de 35e editie veel meer derby’s dan voorheen. KVS verdedigde de titel uit 2019 (de 2020-editie ging door corona niet door) toen het de hoofdprijs pakte na een zinderende finale tegen Hoofdklasser Fiks.

Ondanks dat er geen publiek bij de finale aanwezig mocht zijn, had de organisatie toch haar uiterste best gedaan om er een mooie ambiance van te maken. Begeleid met stampende muziek en felle schijnwerpers werden de spelers van KVS en HKV/Ons Eibernest voorgesteld aan het ‘virtuele’ publiek dat het duel live kon bijwonen via het YouTube-kanaal van de Haagse Korfbaldagen.

KVS won uiteindelijk verdiend met 15-25 en mag zich, net als na de vorige editie in 2019, weer een jaar lang de beste korfbalvereniging van Den Haag noemen.