Afbeelding
Beeld: Nico Mos

Remco Torken: “Als iedereen echt fit is, hebben wij een goed team voor de 3de klasse”

Sport

Trainer Remco Torken van voetbalvereniging Duindorp SV is blij dat er in dit nieuwe seizoen weer normaal getraind kan worden en dat er weer wedstrijden gespeeld kunnen worden. Hij blikt vooruit op het huidige seizoen, maar kijkt ook terug op de voetbal loze coronatijd.

Remco blikt allereerst even terug. “In de coronatijd konden we niet trainen op de normale manier, maar met hooguit vier spelers in iedere hoek van het veld. Des te blijer zijn we nu we weer normaal kunnen trainen en, niet onbelangrijk, dat er weer wedstrijden gespeeld kunnen worden. Je werkt weer ergens naar toe.” En over de sterkste van zijn selectie: “Als iedereen fit is, hebben wij gewoon een goed team voor de 3de klasse. Helaas zien we niet alle spelers twee keer in de week trainen. Uiteraard spelen hier ook werk, familie en blessures mee waardoor we niet elke week een volledig selectie op het veld hebben staan.”

Spitspositie

Vorig seizoen kwam spits Francesco Fens over van Kranenburg. “Francesco is een aanwinst voor Duindorp SV, ook hij, zoals vele andere spelers, heeft een baan met wisselende uren waardoor hij soms niet kan spelen of trainen. Als trainer weet ik wat Francesco in zijn mars heeft. We gaan nog veel mooie acties van hem zien dit seizoen. Een spits die gedrevenheid uitstraalt en die een blok aan het been is voor iedere verdediger. Mooier kan het niet toch?”

Start

De start van het seizoen was ongekend zwak. “Ik kan mij niet herinneren ooit eerder een eerste wedstrijd met 8-0 verloren te hebben. Aan het begin van het seizoen miste we vier, vijf basisspelers en dat gemis, tijdens Verburch, liet zich goed blijken. De tweede wedstrijd tegen Naaldwijk stonden we 1-1 tijdens de rust. Helaas konden wij dit na de rust niet volhouden en werd het 2-1. Op dat moment zie je iets veranderen in het team waardoor we het niet meer konden rechttrekken, ondanks dat er tot de laatste minuut werd gestreden. De strijdlust zagen we weer tijdens de wedstrijd tegen Quick Steps die we met 2-0 wonnen.”

En over de verwachtingen voor dit seizoen. “Ik hoop dat iedereen bespaard blijft van blessures en schorsingen en dat we kunnen laten zien dat we met deze selectie een volwaardige middenmoter kunnen zijn in de 3de klasse. Het doel blijft natuurlijk de periodetitel halen.”

Toekomst

Is Duindorp SV je eindstation als trainer? “Ik heb het nog steeds naar mijn zin bij Duindorp SV. De club wordt steeds groter met onder andere jeugdopleidingen. Op dit moment proberen we de jeugd (JO-17) ook al te betrekken bij de selectie. Het enthousiasme van de jonge spelers is aanstekelijk en doet mij denken aan toen ik begon als voetballer. Over het eindstation wil ik voorlopig nog helemaal niet nadenken! Ik doe wat ik altijd al met veel passie heb gedaan: voetbal”, aldus Remco Torken.

Tekst: Nico Mos