Afbeelding
Tekst en beeld: Nico Mos

André van Leeuwen: “Ik ben erg content met onze seizoenstart”

Sport

De volleybalcompetitie is inmiddels alweer drie wedstrijden onderweg. Trainer/coach André van Leeuwen maakt met Kalinko Dames 1 een prima start en is de prille koploper in de 2e Divisie. André blikt kort terug op het vorige seizoen, maar kijkt vooral vooruit.

André was juist klaar met training geven aan de jeugd alvorens aan te schuiven voor het gesprek: “Natuurlijk zijn we erg blij dat we weer normaal aan het seizoen kunnen beginnen. Al was het trainen ook niet zo erg hoor”, blikt André terug op het vorige afgebroken seizoen. “Uiteraard werden de wedstrijden op de zaterdag gemist, maar aan de andere kant was ik ook vooral met de jeugd bezig en kon ik wedstrijdelementen inbouwen in trainingspartijtjes. Je blijft ze zo gemotiveerd houden. Voor mij als trainer maakt dat niet zo heel veel uit. Ik ben ook coach van Dames 1 en daar is een wedstrijd natuurlijk wel heel belangrijk voor. Uiteindelijk ben ik super blij dat we weer normaal bezig kunnen zijn. We zijn ontzettend blij dat we de jeugd ook buiten hebben kunnen trainen, anders haken ze af en het is ook goed voor de jeugd om bezig te zijn.”

Dames 1

André is, naast jeugdtrainer, ook coach van Dames 1. André daarover: “We zijn er in tegenstelling tot vorig seizoen wel sterker op geworden. We hebben er twee nieuwe speelsters bij (Alinda Dersjant en Marjolein Pronk, red.) en die hebben voor mijn team echt meerwaarde. Marit Boon stond als spelverdeelster, maar die is nu passer/loper geworden. Zij doet dat veel beter én ze vindt het leuker. Marjolein is nu de nieuwe spelverdeelster. En Marjolein wil dit ook graag en vindt dit ook leuk. Dus heb ik nu speelsters die op hun plek gemotiveerd zijn. En dan ben je altijd beter. Alinda heeft drie jaar gestudeerd en gevolleybald in Amerika. Nu doet ze haar master in Delft, vandaar dat ze nu bij ons speelt. En ze is bij ons zeker een meerwaarde. Ook zijn we nog speelsters kwijtgeraakt. Nadine bijvoorbeeld, is volledig gaan beachen toen we in oktober vorig jaar moesten stoppen. Ook Quincy Pronk stopte, omdat zij een HBO-opleiding is gaan doen in Amsterdam en geen tijd meer heeft om te sporten. Daarnaast hebben we nog twee nieuwe jeugdspeelsters die ook aanhaken bij Dames 1, te weten: Mae Stork en Pascale Battem.”

André vervolgt met zijn visie op de poule-indeling: “We hadden de 1e divisie aangevraagd, omdat daar drie plekken vrij kwamen, maar de bond honoreerde dat verzoek niet, jammer genoeg. Er zitten nu teams in de topdivisie, waar wij vorig jaar tweemaal van hebben gewonnen.”

Kampioen?

Is Dames 1 goed genoeg om mee te doen om het kampioenschap? André: “Je kan nooit mikken op het kampioenschap. Dat is geen doel. Wij willen het wel heel graag en hebben het er over gehad hoe we dit willen bereiken. Dat kunnen we behalen door een constant niveau te halen, agressief en fanatiek te zijn, vertrouwen te hebben in elkaar en door conditioneel goed te zijn. We gaan er dus wel voor. Het moet wel je intrinsieke motivatie zijn om dat doel te bereiken. We hebben nu de eerste drie wedstrijden gewonnen, dus je kunt van een prima start spreken”, besluit André.