Afbeelding
Beeld: Nico Mos

Jeffrey Frijters: “Ik denk dat wij kampioen kunnen worden”

Sport

Een nieuw voetbalseizoen is afgetrapt en hopelijk kan dit seizoen wél worden afgemaakt. SVC ‘08 zit grotendeels in dezelfde poule als vorig seizoen. Trainer Jeffrey Frijters, die zijn vierde seizoen in gaat bij SVC’08, kijkt terug op het verkorte vorige seizoen en blikt vooruit op komend seizoen.

Door de corona-uitbraak was het afgelopen seizoen snel klaar en is er in feite alleen maar getraind. “Kijk, ik hoor ook trainers zeggen, dat ze met een bepaalde intensiteit door hebben getraind, maar daar geloof ik niet zo in. Je mist gewoon die wedstrijdspanning”, antwoordt Jeffrey over de trainingen zonder wedstrijd, afgelopen seizoen. “We hebben het zo goed mogelijk ingevuld en leuk gemaakt. Al was het in het begin best lastig, maar we hebben ons er op een gegeven moment bij neergelegd.”

Selectie

Er zijn spelers bij SVC’08 vertrokken waaronder spits Jeroen Meefout. “Voor Jeroen is er in principe geen spits teruggekomen. We hebben overigens wel een aantal jongens die op deze positie uit de voeten kunnen. Fabian Toet is een clubjongen en een hele goede voetballer, maar hij moet nu voor zijn werk regelmatig naar het buitenland. Daarom is hij bij Scheveningen in een lager team gaan ballen. Joey Vos (doelman) vertrok ook, maar dat heeft er mee te maken dat wij Wesley Storm aantrokken als nieuwe doelman. Frans Tettero is een klasse lager gaan spelen.” Frijters merkt op dat SVC’08 ambititeus is. “En dan versterk je je hier en daar. Ik ben ook erg content dat Jordy de Bruin is teruggekomen. Jordy is hier een hele belangrijke speler. Voor het middenveld is Jesse Spaans overgekomen van Jong Quick. Ook linksback Coen Soonius is overgekomen van Jong Quick. Dit zijn echt jongens met een meerwaarde voor SVC’08. Ze hebben een bepaalde bravoure en houden zich prima staande. Raylison Roosberg kwam over van HBS om met zijn broertje Ronald in één team te voetballen. Hij voegt fysieke kracht toe aan het elftal. Over het algemeen leveren we voorin wat in, maar in de andere twee linies zijn we duidelijk beter geworden.”

De poule-indeling verschilt niet veel met vorig seizoen. “Het is een leuke, maar ook best zware poule. DSO zit er weer bij. DSO heeft altijd een goeie ploeg en is gewoon titelkandidaat. Wij kunnen met deze ploeg kampioen worden, maar ik denk dat er meerdere zijn.” Door de afgelopen coronaperiode is het af en toe nog schipperen op de trainingen van Jeffrey. “Klopt, ik moet toch met meerdere factoren rekening houden nu.”

Cursus

Jeffrey zit momenteel op de cursus UEFA - A en is dagelijks met voetbal bezig. “Ik ga nu, bij SVC’08, mijn vierde jaar in, maar ik ben zeker ook ambitieus. In eerste instantie zie ik dat wij samen ambitieus zijn, omdat ik nog heel veel rek zie in deze groep. Ik ben nog altijd even gedreven. Maar, ik ben nu met de cursus UEFA - A bezig om alle mogelijkheden te hebben in het amateurvoetbal. Ik ga liever hoger trainen dan naar een derdeklasser. Daar ben ik te fanatiek voor. Maar wat betreft SVC’08 gaan we meestal rond Kerst of in de winterstop met elkaar praten. Ik heb het hier onwijs naar mijn zin en hoop dat de club zo ook over mij denkt”, besluit Frijters.