Afbeelding
Foto: Christian Bionda

Nieuwe parkeergarage aan Strandweg geopend

Ondernemend

Dinsdag heeft Q-Park officieel zijn eerste parkeergarage in Scheveningen geopend. Q-Park Strandweg telt drie verdiepingen en biedt daarmee plek aan 750 openbare parkeerplaatsen. Twintig daarvan zijn er uitgerust met een elektrische laadpaal.

De nieuwe parkeergarage maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van het Noordelijk Havenhoofd. Om de parkeergarage te kunnen bouwen is eerst 130.000 kubieke meter duinzand afgegraven en afgevoerd. Dit duinzand zal weer deels worden teruggestort, waardoor Q-Park Strandweg als het ware in het duin komt te liggen.

Boven op het duin (zo’n zeven meter boven straatniveau) worden, in opdracht van VolkerWessels Vastgoed, meerdere paviljoens voor horeca, detailhandel en recreatie gebouwd; en een toegang tot de parkeergarage. Ook het Marine-monument, dat voorheen op het duin stond, krijgt hier een plek. Nabij de ingang van de parkeergarage aan de Strandweg komt het nieuwe horecapaviljoen van JM Snacks. 

De parkeergarage is een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed, ontworpen door Team V Architectuur in samenwerking met Queeste Architecten en gebouwd door Continental Car Parks. Q-Park huurt Q-Park Strandweg voor twintig jaar.

}