Afbeelding
Foto: Christian Bionda

Nieuwe parkeergarage aan Strandweg geopend

Ondernemend

Dinsdag heeft Q-Park officieel zijn eerste parkeergarage in Scheveningen geopend. Q-Park Strandweg telt drie verdiepingen en biedt daarmee plek aan 750 openbare parkeerplaatsen. Twintig daarvan zijn er uitgerust met een elektrische laadpaal.

De nieuwe parkeergarage maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van het Noordelijk Havenhoofd. Om de parkeergarage te kunnen bouwen is eerst 130.000 kubieke meter duinzand afgegraven en afgevoerd. Dit duinzand zal weer deels worden teruggestort, waardoor Q-Park Strandweg als het ware in het duin komt te liggen.

Boven op het duin (zo’n zeven meter boven straatniveau) worden, in opdracht van VolkerWessels Vastgoed, meerdere paviljoens voor horeca, detailhandel en recreatie gebouwd; en een toegang tot de parkeergarage. Ook het Marine-monument, dat voorheen op het duin stond, krijgt hier een plek. Nabij de ingang van de parkeergarage aan de Strandweg komt het nieuwe horecapaviljoen van JM Snacks. 

De parkeergarage is een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed, ontworpen door Team V Architectuur in samenwerking met Queeste Architecten en gebouwd door Continental Car Parks. Q-Park huurt Q-Park Strandweg voor twintig jaar.

}
Afbeelding
Sloopwerkzaamheden veegpost Vissershavenstraat gestart 23 feb, 11:00
Afbeelding
Scheveningse ondernemers stellen 25.000 tulpen beschikbaar voor bezoekers 22 feb, 13:00
Afbeelding
Balmuur Tholensestraat wordt weggehaald 21 feb, 14:00
Afbeelding
Luca Guariglia Duffy: Jong talent met ambities voor de toekomst bij SVC'08 21 feb, 10:00
Afbeelding
Jarige job zorgt voor drie extra bomen in Scheveningse Bosjes 20 feb, 18:00
Afbeelding
Bijna 300 reacties fietsvlonders Geuzen- en Statenkwartier 19 feb, 11:00