Afbeelding
Foto: PR

Respect ontvangt ‘Doe-kleden’ van Monuta

Ondernemend

Respect Wonen Zorg en Welzijn ontving van Monuta een gift van ruim 500 euro zodat de ouderen van de dagbesteding De Boei en Het Baken een interactief Doe-Kleed konden kopen, hiermee kunnen zij een gezamenlijk kringactiviteit doen met als doel geactiveerd worden om te bewegen.

Dit initiatief is één van de ‘100 gebaren’ van Monuta, ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan. Opgericht in 1923, is de organisatie vanaf het begin maatschappelijk betrokken geweest. Lilian van der Maat van Monuta licht toe: “We doen er alles aan om mensen te helpen, op een manier die goed is voor mens en natuur. Het is als medewerker heel bijzonder dat wij in het kader van ons jubileum zo’n lokaal gebaar kunnen maken en samen een bijdrage leveren.” 

Colinda Lentze, activiteitenbegeleider dagbesteding, is blij met de steun. “Het is altijd een enorme uitdaging om te zorgen voor een gevarieerd activiteitenaanbod van onze ouderen. Met dit gebaar kunnen we de ouderen op vele manieren uitdagen voor verschillende activiteiten op de dag, tevens zijn deze doe-kleden uitermate geschikt voor cliënten die in een rolstoel zitten of niet lang meer kunnen staan of lopen.

}