Afbeelding
Foto: Sophia van Tol

Een breed en ongekend assortiment aan Duitse wijnen

Ondernemend

Drie weken geleden opende Andy de deuren van zijn wijnparadijs De Kleine Moezel, aan de Zeesluisweg 18. Na een grote opknapbeurt van het pand vind je er nu een knus winkeltje gespecialiseerd in bijzondere Duitse wijnen en producten.

De winkel is ontstaan vanuit een lang gekoesterde passie, vertelt eigenaar Andy. “Zo’n 25 à 30 jaar geleden was ik met mijn vrouw op vakantie naar Cochem, in Duitsland. Dat was geweldig, net een sprookje. Wijnvelden die zich uitstrekken op de berg onder een oude burcht met uitzicht op rivier de Moezel in het dal. We leerden daar een wijnfamilie kennen en mochten een wijntour maken door de kelders en alles proeven. Dat was een hele andere beleving. De Duitse wijnen die je hier normaliter kan krijgen, zijn niet te vergelijken met de wijnen die je daar vandaan haalt, het is een enorm verschil in kwaliteit.” Niet voor niets heeft hij de winkel dan ook vernoemt naar de plaats waar de wijnen vandaan komen - langs de Moezel - maar dan in het klein.

Toch zit er een soort stigma op Duitse wijnen vertelt hij, omdat mensen er niet bekend mee zijn. “Vaak denken mensen dat goede wijn alleen uit Californië of Frankrijk komt, maar van sommige witte wijnen zijn Duitse echt de beste, daar geloof ik heilig in.” Zeker als het om zoete witte wijnen gaat, zoals de Rieslings, hebben zij een streepje voor volgens Andy. “Maar ze maken ook veel andere wijnsoorten, zoals deze heerlijke honingwijn met kersen.”

Er zijn maar twee andere zaken in Nederland, die een soortgelijke, doch kleine selectie hebben, vertelt Andy, maar dat is het. “Ik heb een heel breed en ongekend assortiment aan Duitse wijnen. En daarnaast vind je hier ook andere bijzondere Duitse producten, die je normaliter niet in Nederland kan krijgen, zoals Apfelschorle. Maar ook voor bieren en dressings, en van sauzen tot aan traditionele Duitse zuurkool en worsten kun je hier terecht. En wat dacht je van rode wijn met chocolade?”

Het is dus zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen in De Kleine Moezel. De winkel is geopend op vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur, zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

}