Afbeelding
Beeld: PR

Help een buurtgenoot en word vrijwilliger bij de dienst Bezoek aan huis!

Ondernemend

Bezoek aan huis is een dienst van Welzijn Scheveningen waarbij vrijwilligers sociaal contact bieden aan buurtbewoners die hulp nodig hebben. Sommige ouderen hebben vooral behoefte aan een praatje, anderen doen graag samen een spelletje of vinden het prettig om naar buiten te gaan. Ook zijn er ouderen die niet meer zo goed zien en graag voorgelezen willen worden. Kun jij een uurtje per week missen om deze mensen een plezier te doen?

Marianne Schrijver is sinds 2,5 jaar als coördinerend vrijwilliger van ‘Bezoek aan huis’ werkzaam. “Dat betekent dat ik vrijwilligers en eenzame mensen met elkaar probeer te matchen.” 

“Ik heb een kennismakingsgesprek met de ouderen die om de dienst vragen en met de vrijwilligers. Ik vraag wie ze zijn en wat ze leuk vinden om te doen. Dan weet ik iets van ze en probeer ik leuke koppels te maken. Het geeft veel voldoening om mensen aan elkaar te verbinden, die het vervolgens leuk hebben met elkaar.” 

Cyriel van Vugt is sinds kort vrijwilliger bij deze dienst van Welzijn Scheveningen. Cyriel gaat één keer in de week langs bij een oudere mevrouw. “Zij kan zelf geen lange wandelingen maken, dus ik ga met haar een uur buiten wandelen. We praten over wat haar bezig houdt en wat ik doe. Ze heeft wel contacten, maar zij wil niet altijd een beroep doen op dezelfde mensen. Ik vind het leuk dat ik door dit vrijwilligerswerk iemand ontmoet heb die ik anders niet ontmoet zou hebben. Het is voor mij een kleine investering en voor haar een groot plezier.”

Marianne: “Als vrijwilliger werken voor Welzijn Scheveningen is niet alleen leuk, maar ook interessant. Niet alleen de hulpvragers, maar ook de vrijwilligers zijn heel blij met zo’n contact. En je ziet aan Cyriel dat je niet hoeft te wachten tot je met pensioen gaat om vrijwilligerswerk te doen.” 

Nieuwsgierig wat jij kunt betekenen? Kom vrijblijvend kennismaken bij het Vrijwilligerspunt Scheveningen, dé plek om passend vrijwilligerswerk te vinden binnen stadsdeel Scheveningen.

Kijk op de website voor alle vrijwilligersvacatures of neem contact op via e-mail: info@vrijwilligerspuntscheveningen.nl of telefoon: 070-4162020 voor meer informatie.