Afbeelding
Beeld: De Scheveninger

Uitreiking prijsvraag Drogisterij Van Mourik

Ondernemend

Het was 7 september jongstleden precies 50 jaar geleden dat Cor van Mourik samen met zijn vrouw Emmy startten met Drogisterij van Mourik op de Fred en dat moest gevierd worden.

“Er waren veel ideeën, maar een prijsvraag was het leukst. Maar juist in deze tijd van internet en google waar alles en iedereen te vinden is, moest de prijsvraag gaan over iets zijn wat de hersenen zou pijnigen, en wat niet één, twee, drie te vinden is via Google”, legt Kasper van Mourik uit. “Daar moest ik wel even over nadenken, maar toen schoot mij iets te binnen dat ik moest leren op de Drogisterij-vakopleiding. Dus de vraag werd ‘wat is extractum glycyrrhizae crudum et ammonium chloridum?’ Juist die lange naam is mij bijgebleven voor zoiets kort.”

Er kwamen ruim vijftig reacties op de vraag. “Veel mensen kwamen met hoestdrank, drop en salmiak. Ik had in het stukje in de krant nog een hint gegeven. Iets wat we nu kant en klaar verkopen, maar vroeger nog zelf maakten. Het juiste antwoord is namelijk: ‘zwartwit’.

Uitreiking

Afgelopen vrijdag heeft Lydia Barn met haar gezin de hoofdprijs opgehaald. Een heerlijk droppakket en natuurlijk een potje zwartwit. Kaspar: “Ik vroeg mevrouw nog hoe zij op het antwoord kwam. Ze zei dat er iets ging dagen door de scheikundeles op de middelbare school. Waarop ik nog gekscherend tegen haar zoon zei: ‘goed opletten in de klas, dan kan je later ook prijzen winnen’. Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd feest. We zien u graag snel in de winkel.”