Afbeelding
Beeld: PR

Topchef uit Sicilië kookt bij Gastronomia Villani

Ondernemend

Vrijdag 22 en zaterdag 23 oktober verzorgt Constantino Laudani, een topchef uit Sicilië, een 5-gangen menu met begeleidende wijnen bij Gastronomia Villani. Tijdens deze twee avonden kunt u in een gezellige sfeer genieten van verfijnde gerechten van authentieke Siciliaanse producten.

Costantino Laudani, een authentieke Siciliaan, begon zijn avontuur in de restaurantwereld dankzij de kookpassie van zijn oom, die hem al op 13-jarige leeftijd meenam naar het Sheraton Catania Hotel. Tijdens zijn carrière onderscheidde hij zich in een gevarieerd aantal wedstrijden, waaronder ‘Terre del Sud’ en de Culinaire Olympische Spelen in Erfurt in 2004 en 2008.

Tegenwoordig is hij consultant voor verschillende bedrijven, zowel in Italië als in het buitenland. Zijn kookfilosofie is diepgeworteld in de geuren en smaken van Sicilië, maar hij staat daarbij open voor innovaties en technieken van over de hele wereld. Hij verwerkt hoogwaardige grondstoffen met respect voor de authentieke smaken en de seizoengebondenheid van de producten.

Wat dat betekent, kunt u zelf komen proeven tijdens een van deze avonden. Laudani heeft een menu samengesteld waarbij vis de hoofdrol speelt. Voor mensen die geen vis eten, is er ook een vegetarische of vleesvariant. De begeleidende wijnen worden verzorgd door Bosman Wijninkopers.

Eigenaar George Longhitano: “Ik vind het leuk om mijn grenzen te verleggen en ik wil dit soort avonden vaker organiseren in de herfst- en wintermaanden. Maar het is ook een knipoog naar de toekomst. Ik wil van de standaard Italiaanse gerechten af en steeds meer kwaliteit leveren. Mijn filosofie is dat er altijd ruimte voor verbetering is.”