Afbeelding
Beeld: PR

Le Marie Marche op de Frederik Hendriklaan

Ondernemend

Sinds lange tijd konden de bewoners van het Statenkwartier en bezoekers uit de omgeving weer genieten van een evenement op de Frederik Hendriklaan: Le Marie Marché. 

Zondag 29 augustus was de eerste van de drie prachtig aangeklede, Franse kwaliteitsmarkten op de Fred Noord, tussen de Prins Mauritslaan en de Statenlaan. De markt is een samenwerking tussen De Fred en Le Marie Marché. Het is een Franse kwaliteitsmarkt met een combinatie van standhouders van buitenaf en de Shopping Treasures van De Fred.

Le Marie Marché was afgelopen zondag een groot succes. Bezoekers konden genieten van op Frankrijk georiënteerde kramen met onder andere een keramiek, Franse delicatessen, handgemaakte tassen, knoflook, olijfoliën, fruit, textiel, en sieraden. Daarnaast was er akoestische muziek te beluisteren met zang van Babette Zwinkels en Tess Merlot, die Franse chansons te gehore brachten. Voor de kinderen was er een Kinderplein met een mega bellenblaas en leuke doe-spellen.

Robert ’t Hart van de Ondernemers Vereniging BIZ De Fred: “Het was een topdag. De reacties van de bezoekers zijn ook heel leuk. Het is toch iets waar we met z’n allen weer behoefte aan hebben.Het is een dag waarbij de buurtbewoners elkaar, maar ook de bezoekers uit de omgeving ontmoeten. Dat creëert sfeer.” De Fred is een van de eerste winkelstraten die zo’n evenement na corona organiseert. “We hebben er veel uren in zitten om alles te bespreken en goed te kunnen regelen. De samenwerking en communicatie met de politie en handhaving is goed, waardoor we een kwalitatief goede markt neer kunnen zetten, waarbij de nog geldende coronavoorschriften worden nageleefd. Het is top geregeld.”

Ben je afgelopen zondag bij Le Marie Marché geweest? Dan kun je op zondag 12 en zondag 19 september opnieuw genieten van de gezellige sfeer tijdens dit evenement op De Fred. Heb je het gemist? Dan krijg je deze twee zondagen een nieuwe kans om dit nieuwe marktconcept te beleven.

Op zondag 12 september volgt De Fred Zuid (tussen de Willem de Zwijgerlaan en het Frederik Hendrikplein) en op zondag 19 september vindt de markt plaats op De Fred Midden (tussen de Statenlaan en de Willem de Zwijgerlaan).