Afbeelding
Beeld: PR

Start nieuwe seizoen van YMCA Scheveningen

Ondernemend

Al meer dan 100 jaar is YMCA Scheveningen een begrip op Scheveningen op het snijvlak van Welzijn en Cultuur. Dat is uniek voor een vereniging. Het seizoen ‘21-’22 staat voor zowel het Muziekcentrum als het Buurtrestaurant op het punt van beginnen.

Voor het nieuwe seizoen heeft YMCA weer het grootste muziekaanbod van lessen, coaching, presentaties en live muziek op Scheveningen. Zowel jong als oud kan zich online inschrijven voor muzieklessen, variërend van zang tot piano, drums, gitaar, viool, diverse blaasinstrumenten, bandcoaching, musical, theater, koren en nog veel meer. Twintig muziekdocenten ontvangen je wekelijks met plezier om de muzikale kennis te vergroten. Zelfs vanaf 2 jaar kunnen kinderen al meedoen met lessen muziekoriëntatie. Daarnaast biedt YMCA ook mogelijkheden voor aangepaste muzieklessen voor kinderen die extra aandacht nodig hebben. Ook biedt het muziekcentrum muziektherapie aan.

In alle leeftijdscategorieën zijn er voor alle disciplines zowel groepslessen als privélessen naar keuze. De lessen zijn qua prijs/kwaliteitverhouding laagdrempelig maar van hoog niveau. Ook voor kinderen waarvan de ouders het minder breed hebben. Talentontwikkeling is één van de speerpunten, waarvoor YMCA jaarlijks energie en geld investeert om kinderen workshops, masterclasses en een podium te bieden.

Op sociaal gebied is het Buurtrestaurant decennialang een belangrijke ontmoetingsplaats voor de buurt: stadsdeel Scheveningen. Elke werkdag geopend voor een vers en gezond driegangenmenu (5 euro) of een lekkere kop koffie of thee met een heerlijk stukje gebak. Het buurtrestaurant is toegankelijk voor ouderen en jongeren, en de ZZP’er vindt er een goede werkplek.

Het buurtrestaurant heeft veel aandacht voor ouderen, buurtbewoners die een steuntje in de rug kunnen gebruiken of bewoners die minder draagkrachtig zijn. Speciaal voor hen biedt het buurtrestaurant een maaltijd aan voor slechts 3 euro. De buurtbewoners die aan huis gebonden zijn, kunnen gebruikmaken van de bezorgservice (5,50 euro per driegangenmaaltijd). Samen koken én eten kan elke donderdag vanaf 18.30 uur. Het buurtrestaurant is ook een loket voor kleinschalige hulp van studenten van Opleidingscentrum ROC Mondriaan. Zij springen in wanneer u hulp nodig heeft bij een boodschapje of als u samen wilt wandelen.

In het buurtrestaurant spelen vooral vrijwilligers, maar ook studenten en nieuwkomers op de arbeidsmarkt een grote rol. Wil je de YMCA één of meerdere dagdelen per week helpen in de keuken, als gastvrouw/heer of bezorger? Voor het muziekcentrum begroet YMCA graag barmedewerkers en mensen voor geluid- en lichttechniek. YMCA zorgt voor een goede leermeester! Interesse? Neem contact op met Sandra Pronk, telefoon: 06-15258765 of e-mail:
kantoor@ymcaservice.nl.

Tekst: Alexander Serban