Afbeelding
Beeld: De Scheveninger

Gewoon ’n broodje: “Gewoon goede koffie en heerlijke dagverse broodjes voor een goede prijs”

Ondernemend

Begin juli opende ‘Gewoon ’n broodje’ van Nick Berendrecht en Gidon Bouwhuis haar deuren in de Keizerstraat. “We zijn eigenlijk een koffiehuis 2.0.”

Bij ‘Gewoon ’n broodje kun je terecht voor een gewoon broodje, maar ook voor een luxere variant. Nick: “Als je tegenwoordig een broodje gaat eten, is het meteen met zoveel poespas en ben je veel geld kwijt. Dat is niet erg, maar soms wil je gewoon even snel een broodje eten voor een redelijke prijs. Bij ons kan dat. Maar als klanten een mooi opgemaakt broodje willen, kan dat ook. Maar ook die zijn bij ons redelijk geprijsd. En we serveren goede koffie. We zijn eigenlijk een koffiehuis in een hip jasje.”

Nick en Gidon kwamen op het idee tijdens de coronaperiode. Gidon: “Er kwamen een paar dingen samen. We realiseerden ons dat we iets wilden openen dat ook tijdens een pandemie open kan blijven. En we wonen allebei in Scheveningen en houden van het strand. Dichter bij het strand dan hier in de Keizerstraat kom je bijna niet. Het is een fijne straat om een zaak te hebben. Laatst met de wateroverlast waren wij niet in de zaak aanwezig, maar toen we de volgende dag kwamen hadden de omringende ondernemers alles voor ons schoon gemaakt.”

Voor het aanbod van hun broodjes hebben Nick en Gidon vaak bij hun collega’s gegeten, goed gekeken en met ze aan tafel gezeten. “Aan de broodjes die wij toppers vinden, hebben we een eigen draai gegeven.” Voor de lezers van De Scheveninger hebben beide heren een leuke actie. “Iedereen die dit leest, in week 29 langskomt en zegt ‘Goedemorgen, gewoon een koffie’, krijgt een gratis bakkie naar keuze. Naast het bieden van dagverse en lekkere broodjes zit onze kracht vooral in het gezellig maken voor mensen. We zijn lekker normaal en sociaal.”