Afbeelding
Foto: PR

Studenten verzorgen duurzame maaltijd in het Kalhuis

Algemeen

Dinsdag 26 maart kookten een achttal studenten van de Hotelschool Den Haag een heerlijke soepmaaltijd voor bezoekers van wijk- en buurtcentrum het Kalhuis, aan de Badhuisstraat.

Studenten Tess, Anne, Diederik, Fransje, Immah, Femke, Maxime en Jannick verzorgden niet alleen een heerlijke soepmaaltijd voor de gasten van de welzijnslocatie, die zij op professionele wijze uitserveerden. Ook gaven zij een presentatie over hunzelf en het project waar de soepmaaltijd onderdeel van is. 

Het initiatief van de studenten komt namelijk voort uit het vak ‘Project Management’, waar ze aan de hand van duurzame productie en consumptie een project moesten opzetten. “Dit deden wij door het werven van (groente)producten die normaal gesproken geweigerd worden voor verkoop. Bijvoorbeeld door een andere vorm. Want een kromme komkommer is even lekker als een rechte komkommer”, legt Tess uit. 

En dat er niets mis was met de smaak van de gebruikte ingrediënten bleek wel uit de enthousiaste reacties van de bezoekers. Tess: “De soep viel zo goed in de smaak dat er zelfs nog een tweede en derde ronde was. Eén van onze gasten was een dame die door ons initiatief het Kalhuis heeft ontdekt, en zeker nog vaker hier terug wil komen om meer mensen te ontmoeten. Wij zijn het Kalhuis en de Hoogvliet Badhuisstraat erg dankbaar voor de sponsoring en het mogelijk maken om ons project te verwezenlijken.”

}