Afbeelding
Foto: Dick Teske

Sloopwerkzaamheden veegpost Vissershavenstraat gestart

Algemeen

Aan de Vissershavenstraat zijn de eerste sloopwerkzaamheden gestart voor de nieuwe veegpost. Omdat de gebouwen van het Haags Veegbedrijf niet meer voldoen aan de eisen van deze tijd, worden ze opgeknapt.

Vanuit de veegpost houden medewerkers van het Haags Veegbedrijf de straten van Scheveningen schoon. Deze plek is al vanaf 1924 in gebruik als afdelingsdepot van de gemeente. De oude, herkenbare gebouwen met de oranje daken blijven behouden en worden opgeknapt. De dichtgemetselde vensters aan de Vissershavenstraat zijn straks weer open. Daardoor is vanaf de straat te zien dat er binnen mensen werken. De andere gebouwen worden vervangen door nieuwbouw. In de nieuwbouw staan de (veeg)wagens en het andere materieel.

Bij de verbouwing wordt zoveel mogelijk sloopmateriaal opnieuw gebruikt. Daardoor is er weinig afval. Het gebouw op de hoek Vissershavenstraat/Reepstraat wordt gesloopt. Op die plek komt een groene ‘tuin’ met een zitplek. De blinde muur langs de Reepstraat en de Hoekerstraat wordt afgebroken. In de nieuwe begroeide gevels komen gedeeltes beestjes en insecten kunnen schuilen. Het nieuwe dak krijgt hier een groen duinkarakter met hoog gras en struiken. Op het dak van de nieuwbouw komen ruim 300 zonnepanelen. Zo wordt de nieuwe veegpost energieneutraal (evenveel energie gebruiken als opwekken).

Het Haags Veegbedrijf krijgt hiermee een nieuwe moderne werkplek, die voldoet aan de uitgangspunten van de gemeente voor duurzaamheid en energieneutraal bouwen. In het najaar van 2024 moet het werk klaar zijn.


}