Afbeelding
Foto: PR

Balmuur Tholensestraat wordt weggehaald

Algemeen

Sinds afgelopen november staat er een balmuur op het sportveld aan de Tholensestraat. Meerdere bewoners hebben overlast van de balmuur. De gemeente heeft, in overleg met bewoners, besloten dat de balmuur weggaat. De balmuur zal tussen eind februari en begin maart weg worden gehaald.

Na de eerste meldingen van overlast door de balmuur, zijn de tijden en het geluid afgelopen december aangepast. Op 7 februari jongstleden was er een bijeenkomst om te praten over het effect van de aanpassingen.

Bewoners gaven aan dat de balmuur nog steeds overlast geeft. Ook heeft de gemeente gekeken of het geluid van de balmuur minder kan worden met speciaal materiaal. Hier is geen geschikte oplossing voor gevonden. De enige mogelijkheid voor het oplossen van de overlast, is het weghalen van de balmuur. 

De twee pannagoaltjes blijven op de plek waar ze nu staan. Aan de kant van de balmuur staat komt een hek. Het pannaveldje is dan weer omsloten met een hek aan alle vier de kanten. De werkzaamheden voor het weghalen van de balmuur zal zo’n één tot drie dagen in beslag nemen.

}