Afbeelding
Foto: Jurriaan Brobbel

Jarige job zorgt voor drie extra bomen in Scheveningse Bosjes

Algemeen

Wat geef je een jarige vriendin die tevreden is met wat ze heeft? Dan moet je iets anders verzinnen. Onlangs werd Monica 75 jaar en kreeg van al haar vriendinnen een bijdrage voor drie bomen. De lindes zijn onlangs geplant in het Scheveningse Bosjes, langs de Waterpartij. 

Monica is altijd buiten en regelmatig te vinden in de Scheveningse Bosjes, Meijendel en Clingendael. Ze houdt van onze groene stad. “Toen mijn vriendinnen vroegen wat ik voor mijn verjaardag wilde hebben, wist ik het niet zo goed. Samen met mijn vriendinnen Joseline en Daisy bedachten we een gezamenlijk cadeau: Waarom geen boom?”

Joseline en Daisy schreven een brief aan de 45 genodigden van het feest om het idee van de boom uit de doeken te doen. “Daar werd laaiend enthousiast op gereageerd en er werd zo loyaal geschonken dat we veel meer dan één boom konden kopen. Na de aanschaf van drie bomen, heeft Monica het resterende bedrag aan de Haagse natuurorganisatie AVN geschonken”, vertelt Joseline.

De vriendinnen namen via AVN contact op met Michel van de afdeling groenbeleid van gemeente Den Haag. Hij vond het meteen een mooi idee en maakte het plan mogelijk. “Op zijn advies zijn er zomerlindes gekocht. Dit is een inheemse boom die goed is voor insecten en waarvan de bladeren als voeding dienen voor de eeuwenoude eik die vlakbij staat. Ook koos Michel de plek uit, langs de Duinweg aan de Waterpartij. Prachtig!”, zegt Joseline.

De jarige Monica is er heel blij mee. “Die bomen zijn iets waar iedereen van kan genieten. Ik vind het vooral mooi dat je als bewoner van de stad kan bijdragen aan een groenere stad. Zonder hulp van de gemeente hadden we dit plan niet kunnen uitvoeren. Daar ben ik dankbaar voor.”

Meer lezen over het Haagse Groen? Klik hier.

}