Afbeelding
Foto: Gemeente Den Haag

Bijna 300 reacties fietsvlonders Geuzen- en Statenkwartier

Algemeen

In negen straten in het Geuzen- en Statenkwartier worden eind dit jaar tijdelijke fietsvlonders geplaatst. Van 24 januari tot 14 februari konden buurtbewoners meedenken over de plekken en soorten fietsvlonders.

Er zijn 267 reacties binnengekomen via de website en 30 reacties bij de twee inloopmomenten. De gemeente bekijkt nu alle reacties en bepaalt op basis van de reacties de definitieve plekken voor de fietsvlonders. In maart/ april plaatst de gemeente een overzicht van de reacties op de website: denhaag.nl/geuzenstatenkwartierfietst. In mei/ juni ontvangen de bewoners van de straten waar de tijdelijke vlonders komen meer informatie.

In het Geuzen- en Statenkwartier wordt veel gefietst. Veel huizen hebben weinig bergruimte. Fietsen worden daardoor veel buiten geparkeerd. Wat voor overlast kan zorgen. Om voldoende fietsparkeerplekken te bieden, is de gemeente met de wijkaanpak fietsparkeren gestart. Dit project volgt uit het uitvoeringsprogramma ‘Ruim baan voor de fiets’ en de wijkagenda Geuzen- en Statenkwartier.

}