Afbeelding
Foto: Arnaud Roelofsz

Eerste regentonnen nieuwe actie op Scheveningen uitgereikt

Algemeen

Zowel overvloed als tekort aan water, door klimaatverandering en toenemende verstening in Den Haag, veroorzaken steeds vaker problemen. Naast het bevorderen van groene initiatieven, reikt de gemeente regentonnen uit om wateroverlast tegen te gaan. Op 10 februari werd in Scheveningen het startschot gegeven van deze actie.

Het opvangen van regenwater draagt bij aan het zuinig gebruik van kraanwater tijdens droge periodes en helpt bij het voorkomen van wateroverlast bij hevige regenval door de riolering te ontlasten. De gemeente werkt samen met lokale partners en bewoners om de mogelijkheden voor waterberging te benutten en zo een klimaatbestendigere stad te creëren. “Door regentonnen beschikbaar te stellen, helpen we bewoners de gevolgen van klimaatverandering te bestrijden. Samen kunnen we Den Haag groener en weerbaarder maken tegen extreme weersomstandigheden”, aldus wethouder Robert Barker.

Als onderdeel van dit initiatief moedigt de gemeente bewoners aan om hun eigen tuinen klimaatbestendig te maken. Daarom hadden bewoners uit de diverse wijken, waaronder Scheveningen-dorp, de mogelijkheid om een regenton aan te schaffen voor slechts 10 euro per stuk. De regentonnen waren verkrijgbaar in drie maten: 35 liter, 110 liter of 200 liter.

Afgelopen zaterdag 10 februari konden bewoners die zich hadden ingeschreven hun nieuwe regenton ophalen bij See Lab, aan de Duinstraat. Wethouder Robert Barker monteerde bij de aftrap samen met Stefan Bakker van Duurzaam Den Haag en kunstenaar Remco Jongejan één van de regentonnen aan de regenpijp van het pand. Er werden zaterdag in totaal zo’n 80 regentonnen uitgedeeld.

}
Afbeelding
Sloopwerkzaamheden veegpost Vissershavenstraat gestart 23 feb, 11:00
Afbeelding
Scheveningse ondernemers stellen 25.000 tulpen beschikbaar voor bezoekers 22 feb, 13:00
Afbeelding
Balmuur Tholensestraat wordt weggehaald 21 feb, 14:00
Afbeelding
Luca Guariglia Duffy: Jong talent met ambities voor de toekomst bij SVC'08 21 feb, 10:00
Afbeelding
Jarige job zorgt voor drie extra bomen in Scheveningse Bosjes 20 feb, 18:00
Afbeelding
Bijna 300 reacties fietsvlonders Geuzen- en Statenkwartier 19 feb, 11:00