Afbeelding
Foto: PR

Aftrap ‘Jane Goodall-jaar’ in Museon-Omniversum

Algemeen

Woensdag 7 februari was de drukbezochte première van de grootbeeldfilm ‘Jane Goodall: Reasons for Hope’ en de opening van een fototentoonstelling over Jane Goodall in Museon-Omniversum. Dit jaar draait in Museon-Omniversum alles om de wereldberoemde biologe Jane Goodall en onze relatie met de natuur. 

Auke-Florian Hiemstra, ambassadeur van het Jane Goodall Instituut, opende de fototentoonstelling door samen met de vele aanwezige kinderen een chimpanseegroet te doen.

De fototentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met het Jane Goodall Instituut Nederland. De foto’s vertellen over haar boeiende, bijna sprookjesachtige leven. Als jonge vrouw vertrok Jane naar Afrika om jarenlang tussen de chimpansees te wonen. Na ruim 25 jaar besloot ze de bossen te verlaten om zich volledig in te zetten voor het behoud van de chimpansees en de natuur en aandacht te vragen voor actuele problemen zoals ontbossing en stroperij.

In de grootbeeldfilm ‘Jane Goodall: Reasons for Hope’ neemt de wereldberoemde biologe en natuurbeschermer je mee op reis rond de wereld en vertelt over drie hoopvolle, inspirerende verhalen, die het verschil maken voor een betere wereld. De tocht langs de drie door jongeren opgezette initiatieven zal je niet onberoerd laten.

Ook hier in Nederland zijn genoeg jongeren die al op jonge leeftijd dat verschil maken. Zo was tijdens de première de 11-jarige Dani te gast. Hij zamelt lege flessen in, van het statiegeld doneert hij bunds van Just Diggit. Een prachtig initiatief hoe je je lokaal kunt inzetten voor vergroening in Afrikaanse landen.

De film en tentoonstelling vormen het startschot van een jaar vol programmering in Museon-Omniversum over onze relatie met de natuur, met nieuwe tentoonstellingsruimtes, activiteiten en talks.

}
Afbeelding
Sloopwerkzaamheden veegpost Vissershavenstraat gestart 23 feb, 11:00
Afbeelding
Scheveningse ondernemers stellen 25.000 tulpen beschikbaar voor bezoekers 22 feb, 13:00
Afbeelding
Balmuur Tholensestraat wordt weggehaald 21 feb, 14:00
Afbeelding
Luca Guariglia Duffy: Jong talent met ambities voor de toekomst bij SVC'08 21 feb, 10:00
Afbeelding
Jarige job zorgt voor drie extra bomen in Scheveningse Bosjes 20 feb, 18:00
Afbeelding
Bijna 300 reacties fietsvlonders Geuzen- en Statenkwartier 19 feb, 11:00