Afbeelding
Foto: Gemeente Den Haag

Vervolg fietsparkeren Geuzen- en Statenkwartier

Algemeen

De gemeente heeft het project voor de Wijkaanpak fietsparkeren Geuzen- en Statenkwartier weer opgepakt. In negen straten, waar de fietsparkeerproblemen het grootst zijn, worden tijdelijke fietsvlonders met fietsnietjes geplaatst. Bewoners kunnen meedenken over de plek en typen fietsvlonders.

De straten die in aanmerking komen voor de fietsvlonders zijn: Van Loostraat, Frankenstraat, Jan van Houtstraat, Van Egmondstraat, Van der Heimstraat, Blois van Treslongstraat, van Beuningenstraat, Boreelstraat en de Burgemeester van der Werffstraat. Tot 14 februari kan iedereen reageren op de website: www.denhaag.nl/geuzenstatenkwartierfietst of door langs te komen tijdens het inloopmoment op 6 februari in wijkcentrum Het Couvéehuis, van 18.30 tot 20.30 uur, of op 7 februari in wijkcentrum De Mallemok, van 16.00 tot 18.00 uur. 

De fietsvlonder wordt tijdelijk geplaatst op een bestaande parkeerplek en bestaat uit een plank met vier fietsnietjes, waar acht fietsen op geparkeerd kunnen worden. Anderhalve maand na plaatsing wordt bewoners gevraagd wat zij van de nieuwe fietsparkeerplekken vinden, bij enthousiasme van een merendeel wordt een stoep met fietsnietjes aangelegd op de plek. 

Er wonen en werken steeds meer mensen in onze stad en de gemeente wil woonomgeving leefbaar, verkeersveilig en bereikbaar houden. Met de Wijkaanpak Fietsparkeren maakt de gemeente meer fietsparkeerplekken in vooroorlogse wijken, zoals het Geuzen- en Statenkwartier, waar weinig ruimte is om fietsen binnen te zetten.

Kijk voor meer informatie op de website of stuur uw vraag over het fietsparkeren naar e-mail:
geuzenstatenkwartierfietst@denhaag.nl.

}
Afbeelding
Sloopwerkzaamheden veegpost Vissershavenstraat gestart 23 feb, 11:00
Afbeelding
Scheveningse ondernemers stellen 25.000 tulpen beschikbaar voor bezoekers 22 feb, 13:00
Afbeelding
Balmuur Tholensestraat wordt weggehaald 21 feb, 14:00
Afbeelding
Luca Guariglia Duffy: Jong talent met ambities voor de toekomst bij SVC'08 21 feb, 10:00
Afbeelding
Jarige job zorgt voor drie extra bomen in Scheveningse Bosjes 20 feb, 18:00
Afbeelding
Bijna 300 reacties fietsvlonders Geuzen- en Statenkwartier 19 feb, 11:00