Afbeelding
Foto: PR

Bewoners in hoger beroep over padelbanen Houtrust

Algemeen

Met de toenemende populariteit van de sport padel kijken tennisparken steeds vaker naar de mogelijkheden om padelbanen te creëren. Ook bij Tennispark Houtrust is sinds 2018 de wens ontstaan om hun faciliteiten uit te breiden met drie padelbanen. De toestemming van de gemeente is binnen, maar omwonenden hebben bezwaar gemaakt.

Het grootste bezwaar van de omwonenden is de geluidsoverlast die de padelbanen mogelijk opleveren. Ook op andere plekken binnen de gemeente Den Haag lopen er bezwaren van omwonenden tegen geplande padelbanen, waarbij de geluidsoverlast een terugkerend thema is.

In het geval van Tennispark Houtrust is het bezwaar van de omwonenden in eerste instantie verworpen, de zaak loopt nu in hoger beroep. “We hebben drie jaar gewacht, dus die drie maanden die deze uitspraak duurt, kan ook nog wel”, zegt Ronald Haanstra, voorzitter van Stichting Beheer Tennispark Houtrust. De stichting is verantwoordelijk voor de exploitatie, het beheer en de kantine van het tennispark.

Haanstra verwacht dat de uitspraak van het hoger beroep voordelig uitpakt voor het tennispark. “Ik ben optimistisch, want wijzelf hebben met behulp van een model de verwachte geluidssterkte berekend en die komt overdag tien decibel onder de gestelde norm. En bij voorspellingen van andere padelbanen bleek de daadwerkelijke gemeten waarde ook nog eens lager te liggen dan de voorspelling.”

De komst van de padelbanen is volgens het tennispark een must voor de lange termijn. “Die banen moeten in de toekomst de teruglopende inkomsten van de tennisbanen gaan compenseren. We wachten de uitspraak van het hoger beroep met goede hoop af”, besluit Haanstra.

}