Afbeelding
Foto: PR

Eerste aanpassingen aan heringericht Tesselseplein

Algemeen

Na de herinrichting van het Tesselseplein in Duindorp waren omwonenden alles behalve blij met het resultaat. Een groot aantal van hen trokken aan de bel en naar aanleiding daarvan stelde Hart voor Den Haag, ChristenUnie/SGP en de SP gezamenlijk schriftelijke vragen over de kwestie. De gemeente gaf aan dat er na een jaar geëvalueerd zou worden en eventuele aanpassingen zouden kunnen worden gedaan.

Inmiddels zijn we een klein jaar verder en is het treurig gesteld met het Tesselseplein. “De perken liggen er totaal verwaarloosd bij en de parkeerplaatsen zijn maar van één kant te bereiken, eigenlijk alles waar we voor hadden gewaarschuwd is uitgekomen”, aldus buurtbewoner Marcel van der Harst. Hij deed met regelmaat meldingen bij de gemeente van het afval dat in de perkjes was gegooid en de gevaarlijk uitstekende steen, waar menig auto tegenaan is gekomen. Deze week kwam daarop eindelijk een reactie: een e-mail waarin staat aangegeven dat er op 12 februari wordt begonnen met een aantal aanpassingen van de inrichting van het plein.

Maar ook deze keer blijkt inspraak ver te zoeken, meent raadslid Coen Bom van Hart voor Den Haag, die in nauw contact staat met de omwonenden. “Marcel heeft een provisorische tekening te zien gekregen en de aanpassingen die ze gaan doen, gaan wederom het probleem niet oplossen. De looppaden achter de auto’s worden niet breed genoeg en er komen nóg lagere hekjes rondom de perken waardoor het voor hondenbezitters nog eenvoudiger wordt om de hond er overheen te tillen. Het vervelende is dat ik nu geen schriftelijke vragen kan gaan stellen, want het antwoord is natuurlijk: ‘Wacht nou eerst even de aanpassingen af’. Precies zoals we vorig jaar te horen kregen. Wij blijven het in ieder geval met argusogen volgen.”

}
Afbeelding
Sloopwerkzaamheden veegpost Vissershavenstraat gestart 23 feb, 11:00
Afbeelding
Scheveningse ondernemers stellen 25.000 tulpen beschikbaar voor bezoekers 22 feb, 13:00
Afbeelding
Balmuur Tholensestraat wordt weggehaald 21 feb, 14:00
Afbeelding
Luca Guariglia Duffy: Jong talent met ambities voor de toekomst bij SVC'08 21 feb, 10:00
Afbeelding
Jarige job zorgt voor drie extra bomen in Scheveningse Bosjes 20 feb, 18:00
Afbeelding
Bijna 300 reacties fietsvlonders Geuzen- en Statenkwartier 19 feb, 11:00